Sondaj: Putin este politicianul străin în care moldovenii au cea mai mare încredere
Full Article 50 second read

Sondaj: Putin este politicianul străin în care moldovenii au cea mai mare încredere

La aproximativ un an de la invadarea Ucrainei, Vladimir Putin continuă să ocupe locul întâi în clasamentul liderilor politici mondiali. Potrivit unui sondaj efectuat de  WatchDog.md, 19,8% dintre respondenți au răspuns că au „foarte multă încredere” și 18,2 „oarecare încredere” în aceasta. 

Totodată, liderul de la Kremlin s-a clasat pe locul trei în topul neîncrederii din partea moldovenilor – 54,3%. Primul fiind președintele SUA Joe Biden cu 56,3%, urmat de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski – 54,9%

Clasamentul liderilor apreciați de moldoveni continuă cu președintele Belarusului Alexandru Lukașenko – 35%, președintele Franței Emmanuel Macron – 34% și președintele României Klaus Iohanis – 27,6%.

Sondaj: Putin este politicianul străin în care moldovenii au cea mai mare încredere

Menționăm că sondajul a fost realizat în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion de 1001 persoane, cu excepția locuitorilor regiunii din stânga Nistrului. Marja de eroare este plus/minus 3%.

Sondajul a fost finanțat de Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: