Șor anunță manifestații la Comrat, Bălți și Orhei pe 21 mai, când va avea loc adunarea anunțată de Maia Sandu: Vrem referendum privind vectorul extern
Full Article 3 minutes read

Șor anunță manifestații la Comrat, Bălți și Orhei pe 21 mai, când va avea loc adunarea anunțată de Maia Sandu: Vrem referendum privind vectorul extern

Fugarul Ilan Șor a aunțat că Partidul „ȘOR” va organiza pe 21 mai trei miting-uri simultane, la Bălți, Orhei și Comrat. Potrivit acestuia, manifestățiile au drept scop deciderea asupra inițierii unui referendum privind vectorul politico-economic extern al Republicii Moldova. De menționat că pe 21 mai, la Chișinău, va avea loc Adunarea Națională „Moldova Europeană”, anunțată de președinta Sandu. În acest sens, Șor a precizat că în capitală formațiunea sa nu va organiza nicio manifestație.

Ilan Șor, care este condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, a declarat că în Republica Moldova există astăzi diferite opinii privind vectorul extern al șării. Astfel, acesta vrea să organizeze un referendum în cadrul căruia cetățenii să i-a o decizie în această privință.

„Doar cetățenii sunt în drept să decidă să aleagă vectorul extern. Poporul este stăpân în țară, și nu Maia Sandu cu guvernarea ei antinațională. Ținând cont de aceste circumstanțe și în urma numeroaselor discuții cu cetățenii, am decis să inițiem un referendum privind vectorul politico-economic extern. Poporul trebuie să aleagă prin vot dacă vrea în UE și NATO, vrea în UEE și OTSC sau dorește să rămână neutru. Așadar, în 21 mai, vom organiza trei mitinguri în sprijinul acestui referendum”, a spus el.

Șor a menționat că cele trei manifestații se vor desfășura concomitent, la Bălți, Orhei și Comrat, începând cu ora 11:00. Potrivit lui, în cadrul miting-urilor, vor fi adoptate „soluții politice și juridice” și vor fi create grupuri oficiale pentru inițierea referendumului.

„Aceste documente vor fi transmise la CEC, pentru a iniția procedura oficială pentru referendum”, a spus el.

În ceea ce privește Chișinăul, Șor a precizat că acolo nu va avea loc nicio manifestație.

„Nu pentru că nu dorim, ci pentru că mitingurile în capitală au fost uzurpate de către actualul regim fascist al Maiei Sandu. În nicio țară nu se întâmplă ca în centrul capitalei să poată desfășura mitinguri doar guvernarea”, a spus fugarul.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: