Specialiștii au stabilit cauza producerii incendiului de la Buiucani. Precizările IGSU
Full Article 1 minutes read

Specialiștii au stabilit cauza producerii incendiului de la Buiucani. Precizările IGSU

Un reșou electric improvizat a dus la producerea incendiului într-o casă de locuit de pe strada Vasile Lupu din capitală. La această concluzie au ajuns specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care au efectuat cercetarea statică și dinamică a locului de producere a arderii.

Potrivit specialiștilor, focul ar fi pornit după ce stăpânul locuinței ar fi utilizat reșoul improvizat pentru a încălzi încăperile. Flăcările au distrus bunurile materiale din două odăi și au deteriorat circa 70% din acoperișul locuinței vecine. Stăpânul casei a încercat să stingă focul cu mijloace proprii, însă nu a reușit, obținând arsuri pe circa 5% din suprafața mâinilor. Ulterior a fost transportat la Centrul republican de leziuni termice din capitală.

La fața locului au intervenit patru echipe de pompieri, care au reușit lichidarea arderii fără ca aceasta să mai afecteze alte două locuințe aflate în nemijlocită apropiere.

Conform primelor investigații, incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea aparatului electric de uz casnic. Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: