„Specialiștii prognozează o creștere”. Câte locuri disponibile sunt în capitală pentru pacienții cu Covid?
Full Article 2 minutes read

„Specialiștii prognozează o creștere”. Câte locuri disponibile sunt în capitală pentru pacienții cu Covid?

În prezent, în spitalele din municipiul Chișinău, sunt 680 de pacienți confirmați cu COVID-19, inclusiv 51 originari din alte raioane. Informația a fost prezentată de către Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, în cadrul ședinței publice din 18 ianuarie.

De la începutul pandemiei, în capitală au fost confirmate 64 460 de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 49 511 de persoane s-au însănătoșit. De asemenea, au fost înregistrate 1063 decese.

Majoritatea persoanelor infectate sunt cele cu vârsta cuprinsă între 30-39 de ani și cele de la 60 de ani și mai mult.

La domiciliu, de la începutul pandemiei, s-au tratat 44 227 pacienți. În prezent, 2 149 de pacienți urmează tratament.

Din cele 1 172 de paturi disponibile în capitală și 200 de triaj, sunt ocupate 680. Totodată, 52 de pacienți sunt în stare foarte gravă.

De asemenea, în spitalele din mun. Chișinău sunt spitalizați 51 de pacienți din raioanele țării. La Centrul Moldexpo, în ultimele 24 de ore, au fost deservite 90 de persoane.

În rândul elevilor din capitală sunt 62 de cazuri active, inclusiv 36 noi. În autoizolare sunt 605 școlari.

Primăria Chișinău a început pregătirile pentru vaccinarea populației, care ar urma să înceapă luna viitoare. Responsabilii au început formarea echipelor, instruirea personalului, pregătirea și definitivarea listelor de persoane care urmează să se vaccineze.

„Specialiștii prognozează o creștere a numărului de cazuri în perioada următoare. Reiterăm că purtarea măștilor, respectarea distanței fizice, spălarea frecventă pe mâini și evitarea locurilor aglomerate rămân cele mai eficiente mijloace de protecție”, a conchis Tatiana Bucearschi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: