„Sper că săptămâna aceasta va avea loc ședința în plen a parlamentului”. Executivul va aproba astăzi două acorduri importante
Full Article 2 minutes read

„Sper că săptămâna aceasta va avea loc ședința în plen a parlamentului”. Executivul va aproba astăzi două acorduri importante

Cabinetul de miniștri, în frunte cu premierul Ion Chicu, se întrunește astăzi, 21 aprilie, în ședință. Urmează să fie aprobate acordurile de credit oferite de Federația Rusă, dar și cel din partea Fondului Monetar Internațional (FMI). Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința în format trilateral cu președintele țării și speakerul parlamentului.  

„Astăzi la 11:00 vom convoca ședința guvernului și vom aproba acordul de credit cu Federația Rusă, dar și creditul oferit de FMI. Le transmitem la parlament și sperăm că mâine vor fi discutate în comisii, împreună cu proiectele de rectificare a bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat și fondul se asigurare în medicină, dar și acea listă cu măsuri de susținere economică. Toate aceste proiecte urmează a fi discutate mâine în comisii parlamentare și sper că săptămâna aceasta va avea loc ședința în plen a parlamentului pentru a discuta și aproba aceste proiecte absolut necesare”, a declarat Ion Chicu.

La fel, șeful executivului a menționat că, din 1 ianuarie, Republica Moldova nu a beneficiat de susținere financiară externă, în afara ultimei tranșe oferite în cadrul programului cu FMI.

„Noi am reușit să onorăm toate obligațiile pentru luna aprilie exclusiv datorită faptului că în ianuarie, februarie și prima jumătate a lunii martie, am gestionat foarte bine activitatea de la vamă și la fisc, am acumulat un venit suplimentar de peste 1 miliard de lei și această „pernă financiară” ne-a permis în aprilie să achităm toate obligațiunile, astfel ca nimeni să nu rămână fără salarii, fără pensii”, a mai declarat premierul.

Premierul Ion Chicu a menționat că, în cazul în care se va păstra tendința actuală privind numărul redus al cazurilor noi de infectare cu coronavirus, vineri ar putea fi luată decizia privind relaxarea unor restricții.

„În linii mari, am remarcat cu satisfacție și vrem să mulțumim cetățenilor că au manifestat înțelegere, în ceea ce ține de slujbele religioase, slujbele bisericești. Marea majoritate au respectat cerințele. Sperăm că vom păstra tendița din ultimele două săptămâni și vineri vom lua decizia despre regimul privind săptămâna viitoare”, a explicat prim-ministrul.

Ion Chicu a subliniat că acest lucru va fi posibil numai dacă numărul persoanelor infectate nu va depăși pragul de 3 000.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: