Spînu declară că tariful la energia electrică ar putea să scadă și în ianuarie: „Un pic de răbdare”
Full Article 2 minutes read

Spînu declară că tariful la energia electrică ar putea să scadă și în ianuarie: „Un pic de răbdare”

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a spus că tariful la energia electrică ar urma să scadă și în luna ianuarie, în cazul în care acordul cu MGRES va fi în vigoare. 

Spînu declară că în zilele următoare Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) trebuie să reducă tariful la energia electrică.

„Asta a fost decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Am dat termen de trei zile. (…) Asta înseamnă că tariful pentru cetățeni ar trebui să scadă cu minimum 25%, chiar începând cu luna decembrie”, a comunicat vicepremierul la Vocea Basarabiei.

Tot el a spus că prețul urmează să fie „aproximativ de 4 lei”. „Deja ANRE-ul trebuie să calculeze exact care va fi prețul”, a precizat Spînu.

De asemenea, oficialul a menționat că în cazul în care actualul acord cu MGRES va fi în vigoare, tariful la energia electrică ar urma să scadă și în luna ianuarie.

„Dacă reușim să menținem acest contract, așa cum am spus, pentru ianuarie, februarie și martie, s-ar putea ca în ianuarie să mai avem o scădere. Iarăși, ANRE-ul, care este structura responsabilă, trebuie să facă toate calculele”, a comunicat Spînu.

„Deci, eu sunt sigur că un pic de răbdare, dacă vreți, și vom vedea cum toate lucrurile încet-încet se așază așa ca cetățenii să aibă de câștigat din toată această situație”, a conchis vicepremierul.

***

Amintim că, săptămâna trecută, vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că SA „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES (Centrala de la Cuciurgan) pentru luna decembrie. SA „Moldovagaz” va livra 5,7 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi malului stâng, inclusiv MGRES. Cât despre cantitatea de energie electrică procurată de la MGRES, pentru decembrie, aceasta va constitui aproximativ 204 mii MW, la un preț de 73 de dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: