Spînu dezvăluie conversația privată cu Kulminski, după ce a fost comparat cu un șofer de taxi la bordul unui avion FOTO
Full Article 3 minutes read

Spînu dezvăluie conversația privată cu Kulminski, după ce a fost comparat cu un șofer de taxi la bordul unui avion FOTO

Vladislav Kulminski, fostul vicepremier pentru Reintegrare, a declarat că țara noastră ar fi putut obține un preț mult mai bun pentru livrările de gaze naturale, fără a ceda ceva dacă reprezentanții Moldovei erau mai profesioniști la negocieri. Tot el crede că vicepremierul Andrei Spînu nu ar fi trebuit să participe la discuții și l-a comparat cu un șofer de taxi care conduce un avion. Cel din urmă i-a amintit lui Kulminski despre o discuție pe WhatsApp și îi spune fostului vicepremier pentru Reintegrare că nu sunt „bărbătești” replicile în adresa sa. 

Kulminski, despre negociatorii Moldovei cu Gazprom

În cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4, Vladislav Kulminski, fostul vicepremier pentru Reintegrare, a spus că și el a fost implicat în procesul de negocieri. „Intens”, a precizat Kulminski.

Fiind întrebat dacă se face el vinovat „pentru contractul pe care-l avem” sau Andrei Spînu, Kulminski a răspuns: „Noi am fi putut să fim mult mai profesioniști când am negociat acest contract. În principiu, am fi putut obține un preț mult mai bun fără a ceda ceva. Nu am obținut un preț care am fi putut să-l obținem, în acele condiții. Să deschid puțin parantezele, formula pe care noi o avem e formula noastră”, a spus Kulminski, menționând că formula nu este favorabilă Moldovei.

Întrebat ce rol a avut el la negocieri, fostul vicepremier pentru Reintegrare a spus: „Rolul meu a fost să deschid ușa spre negocieri. Deci, eu nu m-am implicat în negocierea formulelor, nu m-am implicat în negocierea contractului pentru că eu nu mă pricep în acest domeniu. Eu cred că noi am fi putut să adunăm o echipă foarte puternică și foarte serioasă, noi avem specialiști în domeniul dat, specialiști buni”, a comunicat el.

La fel, Kulminski a spus că președinta Maia Sandu a fost cea care a salvat Republica Moldova în procesul de negocieri.

„Doamna Sandu, de fapt, ne-a salvat ca să știți. Prețul ar fi putut să fie mult mai mare. Deci, acolo era o gamă largă de opțiuni. Sunt negocieri care implică mai multe probleme din relațiile dintre două state”, a spus el.

Într-un final, Kulminski a fost întrebat dacă Andrei Spînu e un bun negociator sau nu.

„Nu aș vrea să dau aici aprecieri, dar nu cred că ar fi trebuit să fie implicat în aceste negocieri. Mie îmi place omul, dar asta nu înseamnă, spre exemplu, că dacă dumneavoastră aveți un avion puteți să puneți acolo un șofer de taxi ca să pilotați. Chiar dacă un șofer de taxi este un om super pregătit. În cazul acesta dumneavoastră, probabil, puneți la volanul avionului un pilot. Eu, spre exemplu, nu m-aș fi apucat să conduc nici un fel de avion și nici un fel de aparat de zbor”, a conchis el.

Reacția lui Spînu

Reacția vicepremierului Andrei Spînu nu s-a lăsat așteptată. El a prezentat chiar și o conversație cu Vladislav Kulminski, unde fostul vicepremier pentru Reintegrare îi mulțumește lui Spînu și spune că cel din urmă a avut „o strategie corectă” la negocieri.

„Vlad, ce s-a schimbat? Pe 2 noiembrie, după semnarea contractului ai scris altceva. Vlad, “не по-мужски всё это(traducere din limba rusă: „nu este bărbătește așa”)””, a scris Spînu, pe Facebook.

Spînu dezvăluie conversația privată cu Kulminski, după ce a fost comparat cu un șofer de taxi la bordul unui avion FOTO
Facebook/Andrei Spînu

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: