VIDEO Spînu reiterează planul de pregătire pentru sezonul de încălzire: „Nu excludem că la iarnă va trebui să învăţăm o perioadă scurtă online”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Spînu reiterează planul de pregătire pentru sezonul de încălzire: „Nu excludem că la iarnă va trebui să învăţăm o perioadă scurtă online”

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a reiterat Planul de pregătire pentru sezonul de încălzire 2022-2023. Într-un filmuleț postat pe rețelele sociale, oficialul a vorbit despre unele prevederi ale documentului pe care Guvernul urmează să-l aprobe săptămâna viitoare.

Spînu a amintit că autorităţile pregătesc surse alternative de încălzire. Va fi achiziţionată păcură pentru Termoelectrica, va fi procurat mai mult cărbune, iar, Moldsilva va avea grijă că toți cetățenii să aibă lemne. De asemenea, ministrul nu a exclus lecțiile online și prelungirea vacanței din iarnă.

„Într-o situaţie extremă, nu excludem că în mijloc de iarnă va trebui să învăţăm o perioadă scurtă online sau să avem o vacanţă mai mare”, a menţionat Andrei Spînu.

Oficialul a amintit și de economisirea, voluntară, a minim 15% de gaze naturale.

„Aşa fac toate ţările din Europa, Germania, România, Polonia, Italia, şi aşa vom face şi noi. Suntem un popor de oameni gospodari şi ştim cum să economisim. Se va crea o comisie guvernamentală care va include toate persoanele responsabile pentru a gestiona implementarea acestui plan. Comisia va decide aplicarea măsurilor doar dacă situaţia o va cere” a explicat ministrul.

Cu referire la compensarea facturilor la gazele naturale, oficialul a spus că 80 la sută din gospodării vor primi suport.

Anterior, ministrul a dat asigurări că, indiferent de situația la nivel regional, toți cetățenii vor avea acces la căldură și electricitate în perioada de iarnă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: