Președinta țării Maia Sandu critica pe 22 martie, în cadrul unei emisiuni televizate, conducerea Institutului Oncologic pe motiv că un număr mic de lucrători medicali din cadrul instituției au fost imunizați împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, datele unui raport obținut de NM arată că alte instituții medicale din capitală sunt codașe la acest capitol, inclusiv Institutul de Medicină Urgentă.
Spitalele cu cea mai mică rată de vaccinare a angajaților împotriva Covid-19
Potrivit documentului obținut de NM, dintre spitalele terțiale din Chișinău, Dispensarul Republican de Narcologie este instituția medicală cu cei mai puțini angajați imunizați. Astfel, până pe 25 martie, doar 89 dintre cei 252 de angajați au fost imunizați, ceea ce constituie 35,3% din numărul total.
Lucrurile nu stau prea bine nici în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Din totalul de 1909 de angajați, doar 761 au fost imunizați (39,9%).
În cadrul Institutului Oncologic, pe care l-a menționat președinta țării, au fost imunizați 52% dintre angajați – 615 din totalul de 1183.
Spitalele cu cei mai mulți angajați vaccinați anti-Covid
Spitalele cu cea mai mare rată de vaccinare sunt Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru Copii (93,6% din totalul de angajați), Spitalul Clinic Muncipal „Timofei Moșneaga” (77,7% din numărul de angajați) și Spitalul Clinic Municipal nr.4 (85,5%).
În ceea ce privește spitalele private, cea mai înaltă rată de vaccinare se atestă în cadrul maternității private „Extramed” (93,8%) șo „Cardiomed” (93% dintre angajați vaccinați). Urmează „Repromed”(80,0%) și „Medpark” (68,3%). La polul opus este IP Crepor (25%).
În total, până pe 25 martie, 59,4% dintre lucrătorii medicali din Chișinău au fost imunizați împotriva Sars-Cov2.
