„Stau aici cât timp va fi nevoie!” George Simion, împiedicat să intre în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

„Stau aici cât timp va fi nevoie!” George Simion, împiedicat să intre în Republica Moldova

Deputatul român George Simion, copreședintele AUR, nu a fost lăsat, pe 14 martie, să intre în Republica Moldova. Poliția de Frontieră de la Vama Leușeni i-a transmis oficialului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023. Deputatul a solicitat ajutorul Ministerului de Externe român și al președintelui Republicii Moldova.

George Simion susține că se deplasează spre Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenționează să își ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău de la scriitorul Nicolae Dabija.

George Simion a făcut apel către Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și către ministerele de Externe ale celor două state ca accesul să i se permită, motivând pașaportul diplomatic. Simion a spus că va sta la frontieră până i se va permite intrarea în Moldova.

„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

Amintim că George Simion, a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: