Stoianoglo răspunde criticilor Maiei Sandu, privind activitatea Procuraturii: „Sunt singur că își va schimba părerea”
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo răspunde criticilor Maiei Sandu, privind activitatea Procuraturii: „Sunt singur că își va schimba părerea”

Procurorul general al Republicii Moldova Alexandr Stoianoglo a declarat că este gata să se întâlnească cu președinta aleasă Maia Sandu. În cadrul conferinței de presă din 1 decembrie, Stoianoglo s-a arătat sigur că președinta țării își va schimba opinia privind activitatea Procuraturii Generale. Reacția vine după ce, în ajun, Maia Sandu s-a arătat nemulțumită din cauza „lipsei de progres” pe anumite dosare penale.

„Unul dintre principiile de activitate ale organelor Procuraturii este colaborarea cu alte instituții de stat. Noi suntem gata să ne întâlnim cu doamna președintă și să prezentăm toate informațiile legate de activitatea organelor Procuraturii. Sunt sigur că după asta părerea doamnei președinte va fi schimbată și sper că voi fi auzit”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Reacția vine după ce, în cadrul unei conferințe de presă din 30 noiembrie, Maia Sandu a anunțat că, după investirea sa în funcția de președintă a țării, va avea o discuție cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo: „Nu prea am lucruri bune de spus despre activitatea procurorului general, după un an de zile, din păcate. Îmi doresc să am o discuție imediat după inaugurarea în funcția de președinte. Există o lipsă de performanță, după cum văd eu lucrurile. În Consiliul Suprem de Securitate vom avea discuții foarte serioase”.

Președinta aleasă a țării a menționat că îl va întreba pe Alexandr Stoianoglo dacă există presiuni din partea unor clanuri sau dacă e vorba de colaborare ineficientă din partea unor jurisdicții externe.

„Vreau să ascult și poziția procurorului general și să văd argumentele lui pentru lipsa de progres”, a spus Maia Sandu.

Amintim că, la finele lunii noiembrie 2019, Alexandr Stoianoglo a fost desemnat câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de procuror general de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: