„Nu prea am lucruri bune de spus.” Maia Sandu, despre activitatea procurorului general, Alexandr Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

„Nu prea am lucruri bune de spus.” Maia Sandu, despre activitatea procurorului general, Alexandr Stoianoglo

Maia Sandu anunță că imediat după investirea în funcția va avea o discuție cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo, despre poziția procurorului și pentru a vedea argumentele lui, calificând activitatea procurorului general Alexandr Stoianoglo, la un an de la numirea în funcție, drept una „lipsită de performanțe”.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă din 30 noiembrie.

„Nu prea am lucruri bune de spus despre activitatea procurorului general, după un an de zile, din păcate. Îmi doresc să am o discuție imediat după inaugurarea în funcția de președinte. Există o lipsă de performanță, după cum văd eu lucrurile. În Consiliul Suprem de Securitate vom avea discuții foarte serioase”.

Potrivit președintelui, lipsa de progres trebuie să fie argumentată, chiar dacă este vorba despre „presiuni din partea unor clanuri.”

„Îl voi întreba dacă există presiuni din partea unor clanuri, dacă e vorba de colaborare ineficientă din partea unor jurisdicții externe. Vreau să ascult și poziția procurorului general și să văd argumentele lui pentru lipsa de progres,” a spus Maia Sandu.

Amintim că, la finele lunii noiembrie 2019, Alexandr Stoianoglo a fost desemnat câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de procuror general de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Menționăm că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu susține pe 30 noiembrie o conferință de presă. Este primul eveniment de amploare de acest fel după ce a fost aleasă în calitate de președinte al Republicii Moldova. Acesta se desfășoară în incinta Palatului Republicii. NM prezintă cele mai importante declarații ale Maiei Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: