Student la 98 de ani. Un bătrân din Italia a absolvit cu note maxime universitatea
Full Article 1 minutes read

Student la 98 de ani. Un bătrân din Italia a absolvit cu note maxime universitatea

Giuseppe Paterno, în vârstă de 98 de ani, a doborât din nou recordul pentru cel mai vârstnic absolvent de studii universitare din Italia, informează Euro News România, cu referire la Agerpres.

Paterno a obținut diploma de master în filosofie şi istorie de la Universitatea din Palermo, după ce, în urmă cu doi ani, obținuse diploma inițială în aceleași specializări.

„Examenul de absolvire a masteratului l-a trecut, din nou, cu note maxime”, a scris, cu mândrie, familia sa pe Facebook.

Nu are în plan să se odihnească şi dorește să scrie un roman la vechea sa mașină de scris.

Născut în 1923, Paterno a crescut într-o familie săracă din Sicilia şi, în ciuda pasiunii sale pentru cărți şi studiu, nu a avut posibilitatea de a urma cursuri universitare în tinerețe.

În schimb, de la vârsta de 20 de ani a servit în marină în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, după care a lucrat la căile ferate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: