Student la 98 de ani. Un bătrân din Italia a absolvit cu note maxime universitatea
Full Article 1 minutes read

Student la 98 de ani. Un bătrân din Italia a absolvit cu note maxime universitatea

Giuseppe Paterno, în vârstă de 98 de ani, a doborât din nou recordul pentru cel mai vârstnic absolvent de studii universitare din Italia, informează Euro News România, cu referire la Agerpres.

Paterno a obținut diploma de master în filosofie şi istorie de la Universitatea din Palermo, după ce, în urmă cu doi ani, obținuse diploma inițială în aceleași specializări.

„Examenul de absolvire a masteratului l-a trecut, din nou, cu note maxime”, a scris, cu mândrie, familia sa pe Facebook.

Nu are în plan să se odihnească şi dorește să scrie un roman la vechea sa mașină de scris.

Născut în 1923, Paterno a crescut într-o familie săracă din Sicilia şi, în ciuda pasiunii sale pentru cărți şi studiu, nu a avut posibilitatea de a urma cursuri universitare în tinerețe.

În schimb, de la vârsta de 20 de ani a servit în marină în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, după care a lucrat la căile ferate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: