Studiu: pasta de dinți poate ucide coronavirusul
Full Article 2 minutes read

Studiu: pasta de dinți poate ucide coronavirusul

În SUA, oamenii de știință au descoperit că pastele de dinți care conțin zinc sau staniu pot ucide aproape complet coronavirusul în două minute. Apa de gură cu clorură de cetilpiridiniu poate neutraliza și COVID-19. Acest lucru a fost anunțat de RBC cu referire la rezultatele unui studiu publicat în British Dental Journal, un jurnal medical al British Dental Association.

Compania de ingrijire orala Colgate a colaborat cu Rutgers School of Medicine New Jersey Health Research Institute si laboratoare regionale de biosecuritate.

Oamenii de știință au descoperit că pastele de dinți care conțin zinc sau staniu pot ucide coronavirusul cu 99,9%. Pe lângă pasta de dinți, clătirile bucale cu clorură de cetilpiridiniu au reușit să distrugă coronavirusul din gură. Este un ingredient antimicrobian cu spectru larg care poate fi găsit și în pastele de dinți, pastilele și spray-urile pentru gât.

Clăturile de clorură de cetilpiridiniu au durat 30 de secunde pentru a eradica aproape complet coronavirusul în gură, se arată în publicație.

Studiul a admis aproximativ 50 de pacienți spitalizați cu COVID-19.

Cercetător șef al Centrului Rus. Gamalei, doctor în științe medicale, Anatoly Altstein, a spus că apa de gură cu o astfel de compoziție ar trebui utilizată pentru prevenirea și nu pentru tratamentul coronavirusului, deoarece substanța poate reduce concentrația virusului în gură. Potrivit acestuia, clorura de cetilpiridiniu dizolvă învelișul lipidic al virusului SARS-CoV-2 și duce la distrugerea acestuia, prin urmare, „un pacient cu COVID-19 trebuie să folosească cu siguranță o apă de gură”, care conține această substanță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: