SUA a aprobat vaccinarea contra Covid-19 în rândul copiilor de la 12 ani
Full Article 2 minutes read

SUA a aprobat vaccinarea contra Covid-19 în rândul copiilor de la 12 ani

Copiii din SUA care au cel puțin 12 ani vor putea fi imunizați împotriva coronavirusului de tip nou, însă doar cu preparatul elaborat de Pfizer-BionNTeh, scrie Wall Street Journal pe 11 mai. De asemenea, compania testează preparatul în rândul copiilor de la 6 luni.

Responsabilii din domeniul calității produselor alimentare și medicamentelor (FDA) din SUA au aprobat utilizarea serului anti-Covid, produs de Pfizer și BioNTech, pentru adolescenții cu vârsta curpinsă între 12-15 ani. Anterior, acesta era disponibil pentru persoane de cel puțin 16 ani.

Conducerea instituției a dat asigurări că părinții și tutorii pot fi siguri că FDA a studiat cu mare atenție toate datele și a confirmat că riscurile imunizării minorilor de la 12 ani sunt mai mici decât beneficiile.

Campania de imunizare ar putea începe în zilele următoare.

În cadrul testărilor au participat 2 260 de adolescenți – voluntari cu vârstele între 12 și 15 ani. În rezultatul studiului, niciunul dintre minorii care au fost imunizați cu ambele doze de vaccin nu s-a infectat. Pe de altă parte, în grupul căruia i s-a administrat pacebo au fost înregistrate 18 îmbolnăviri.

Anterior, Canada și Algeria au aprobat utilizarea preparatului Pfizer/BioNTech pentru copiii de 12-15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: