SUA: Proteste pentru a șasea zi consecutiv. Autoritățile au impus restricții de circulație în cel puțin 40 de orașe
Full Article 2 minutes read

SUA: Proteste pentru a șasea zi consecutiv. Autoritățile au impus restricții de circulație în cel puțin 40 de orașe

În mai multe orașe din SUA, pentru a șasea zi consecutiv au loc proteste în legătură cu decesul lui George Floyd, un bărbat de culoare care a decedat în timp ce era imobilizat de un polițist, informează BBC.

În cel puțin 40 de orașe au fost impuse restricții de circulație ca răspuns la altercațiile care au loc între polițiști și protestatari. În New York, Chicago, Philadelphia și Los Angeles, oamenii legii au tras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

În mai multe orașe, mașinile poliției au fost incendiate, iar magazinele au fost jefuite.

În Washington a fost mobilizată Garda Națională după ce protestatarii s-au adunat în fața Casei Albe, au aprins focuri și au aruncat cu pietre în polițiști.

În Minneapolis, în timp ce mii de oameni erau adunați la miting, un camion s-a îndreptat în plină viteză către ei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Șoferul camionului a fost arestat.

În Denver, mii de oameni au protestat pașnic, culcându-se la pământ, cu mâinile la spate și scandând: „Nu pot respira”. Totodată, proteste la scară largă au avut loc și în Atlanta, Boston, Miami și Oklahoma City.

Menționăm că mai multe proteste violente au izbucnit în Statele Unite, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare. Floyd a murit luni, după ce un ofițer de poliție din Minneapolis l-a imobilizat apăsând puternic cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, în timp ce acesta se afla la pământ.

Un videoclip care surprinde incidentul îl arată pe Floyd spunându-le ofițerilor că nu poate respira în timp ce era imobilizat. Cei patru ofițeri implicați în această tragedie au fost concediați, dar familia lui Floyd solicită ca aceștia să fie arestați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: