Subiectul încurajării și promovării femeilor a fost discutat la Președinție cu reprezentanta Departamentului de Stat al SUA
Full Article 2 minutes read

Subiectul încurajării și promovării femeilor a fost discutat la Președinție cu reprezentanta Departamentului de Stat al SUA

Secretarul general al Președinției Cristina Gherasimov și consiliera pentru relații cu diaspora Elena Druță au avut o întrevedere cu Katrina Fotovat, Înaltă funcționară la Secretariatul pentru probleme globale ale femeilor din cadrul Departamentului de Stat al SUA. Interlocutoarele au discutat despre situația privind asigurarea drepturilor femeilor în Republica Moldova și despre măsurile ce pot fi întreprinse pentru a încuraja femeile să se implice mai activ în viața publică.

Reprezentantele instituției prezidențiale au menționat că susținerea și promovarea femeilor, implicit asigurarea unui mediu fără violență domestică, este o prioritate a guvernării.

La rândul său, Katrina Fotovat a spus că Statele Unite sunt deschise să sprijine inițiativele care vizează femeile în Republica Moldova, acestea fiind o garanție a dezvoltării stabile, durabile și armonioase a oricărei societăți.

Katrina Fotovat se află la Chișinău cu ocazia primei Conferințe internaționale dedicată prevenirii și combaterii violenței față de fete și femei și a violenței în familie.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Convenția a fost ratificată de către Parlamentul Republicii Moldova, în lectură finală, pe 14 octombrie.

Autoritățile Republicii Moldova se angajează, astfel, ca violenţa împotriva femeilor să fie pedepsită în mod corespunzător, să fie alocate resurse pentru asigurarea funcţionalităţii centrelor de criză pentru victimele violenței, linii telefonice de urgenţă care să fie disponibile 24 din 24 de ore, adăposturi pentru victimele violenţei, servicii de consiliere psihologică şi juridică, dar și alte măsuri.

La fel, pe 11 octombrie, vicepremierul Nicu Popescu a anunțat că, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), se va desfășura un audit cu privire la egalitatea de gen. Ministrul de Externe a menționat că promovarea egalității de gen constituie o prioritate pentru instituția pe care o conduce.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: