Summit-ul UE – Ucraina se va desfășura la Kiev și nu la Bruxelles. Vor participa oficiali de rang înalt
Full Article 1 minutes read

Summit-ul UE – Ucraina se va desfășura la Kiev și nu la Bruxelles. Vor participa oficiali de rang înalt

Summitul Uniunea Europeană – Ucraina va avea loc pe 3 februarie la Kiev, deși inițial acesta urma să se desfășoare la Bruxelles. Anunțul a fost făcut, pe 2 ianuarie, de către Biroul prezidențial din Ucraina, informează Euronews.

Decizia de a desfășura summitul la Kiev a fost convenită de liderul ucrainean Vladimir Zelenski și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

La întâlnirea planificată pentru 3 februarie nu vor participa șefi de stat și de guvern, ci doar Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European, Charles Michel. 

Totodată, deoarece summit-ul urmează sa aibă loc în capitala ucraineană, s-a pus capăt zvonurilor cu privire la o posibilă vizită în străinătate a lui Vladimir Zelenski, după călătoria surpriză pe care acesta a întreprins-o la Washington în decembrie 2022. 

Amintim că liderul de la Kiev a avut pe 2 ianuarie o convorbire telefonică cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi oficiali au discutat despre prima tranșă de ajutor în valoare de 18 miliarde de euro promis de UE Ucrainei pentru a-i susţine finanţele în timp ce continuă războiul cu Rusia.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: