„Sunt ultimele doze”. În cadrul maratonului vaccinării de la Palatul Republicii sunt disponibile 2 500 de doze Pfizer (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Sunt ultimele doze”. În cadrul maratonului vaccinării de la Palatul Republicii sunt disponibile 2 500 de doze Pfizer (VIDEO)

În cadrul maratonului imunizării care a început pe 28 mai la Palatul Republicii sunt disponibile, în total, 4 000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului, inclusiv 2500 de doze de vaccin Pfizer. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății Denis Cernelea a precizat că sunt ultimele doze al acestui producător, însă numărul de seruri ale altor producători ar putea fi suplimentat, în funcție de necesitate. 

Reprezentantul Minsiterului Sănătății a îndemnat oamenii să nu aleagă un producător anumit, pentru că se pierde timp prețios.

„Îndemnăm doritorii să nu pună accent pe tipul de vaccin, să nu pierdem timpul pentru așteptarea unui anumit tip. În stoc sunt peste 4 mii de doze, iar numărul ar putea fi suplimentat în funcție de necesitate și disponibilitatea vaccinului, pe parcursul următoarelor trei zile. Pfizer sunt 2 500 de doze, sunt ultimele doze, după cum știți. Lotul a fost distribuit echitabil pe tot teritoriul țării. Alte tipuri de vaccinuri ar putea fi suplimentate”, a declarat Cernelea.

Primarul capitalei Ion Ceban a menționat că numărul doritorilor de a fi imunizați este mai mare decât cel la care se așteptau autoritățile.

„La ora 7:00 erau deja mii de oameni. Nu ne-am așteptat la așa ceva. Sperăm să putem face față situației. Am dispus să fie aduse suplimentar WC-uri bio, încercăm să găsim soluții pentru apă și bănci suplimentare. Noi am instalat atât cât ne-am gândit că va fi fluxul de oameni. Iată că oameni sunt mult mai mulți. Ne vom mobiliza suplimentar”, a declarat edilul.

Ion Ceban a precizat că dacă numărul persoanelor dornite să se vaccineze anume cu Pfizer va fi foarte mare, autoritățile ar putea lua în calcul aducerea unor doze al acestui producător din cadrul rezervelor rămase în alte centre de vaccinare.

„Avem astăzi 2 500 de doze aici. Bine, a mai fost o idee… Dacă fluxul va fi foarte mare, să vedem ce va mai fi prin toate celelalte 70 de puncte de vaccinare și, dacă va fi cererea mare, să aducem aici. Dar vreau să vă spun că oamenii s-au vaccinat cu Pfizer și la policlinici și la alte puncte de vaccinare”, a spus primarul.

UPDATE Primăria capitalei a precizat într-un comunicat de presă că este exclusă suplimentatea cantității de doze de vaccin Pfizer: „Precizăm că loturile de vaccin au fost prevăzute direct pentru desfășurarea acțiunii de masă anunțate, fiind exclusă completarea cu seruri de la alte instituții”.

Edilul a mai spus că, în următoarele zile, urmează ca autoritățile să obțină informații noi privind lotul de vaccinuri rusești Sputnik: „Urmează să avem, în câteva zile, claritate pe noua partidă pe partea de Sputnik, ca să îl putem oferi oamenilor”.

***

Sute de oameni au venit în dimineața de 28 mai la Palatul Republicii din capitală pentru maratonul imunizării. Chiar dacă centrul funcționează începând cu ora 9:00, doritorii de a se vaccina au venit mai devreme, pentru a ocupa un loc la coadă.

Doritorii se vor putea vaccina cu Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm și CoronaVac. Punctele de vaccinare vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00. Centrul din cadrul Palatului Republicii va fi deschis până pe 30 mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: