Surse: Maia Sandu va efectua o vizită în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu
Full Article 3 minutes read

Surse: Maia Sandu va efectua o vizită în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu va efectua, pe 23 februarie, o vizită în România. Șefa statului ar urma să aibă întrevederi cu mai mulți lideri, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis, transmite digi24.ro, citând surse. Vizita vine în contextul presiunilor făcute de Rusia asupra Moldovei și sprijinului pe care România s-a angajat să i-l ofere.

„Din sursele noastre aflăm că joi va veni în România Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, și aceleași surse susțin că va avea întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Aceasta se va întâmpla în contextul tensiunilor din Republica Moldova, având în vedere că președinta Maia Sandu a acuzat Rusia că plănuiește o lovitură de stat care ar urma să se desfășoare cu acțiuni violente pentru a forța schimbarea puterii de la Chișinău”, a relatat jurnalista Digi24 Elena Crângașu.

„Am văzut reacții ale lui Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu. Președintele României spunea că sunt extrem de îngrijorătoare semnalele privind tentativele Rusiei de a organiza o lovitură de stat și a arătat că România susține suveranitatea Republicii Moldova dar și parcursul ei către UE. De asemenea, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat, după ce a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor interne din Republica Moldova că țara noastră susține necesitatea înființării unui grup de sprijin pentru Moldova, care să includă și experți din serviciile Comisiei Europene. De asemenea, la nivelul Parlamentului au loc astfel de întâlniri marți. În cadrul Comisiei de Apărare va veni ministrul afacerilor interne din Republica Moldova, la fel, pentru discuții legate de securitate”, a adăugat jurnalista.

NM a solicitat un comentariu, referitor la aceste informații, de la purtătoarea de cuvânt a președinției Irina Gotișan-Sotnic, dar până în momentul publicării știrii nu am primit un răspuns.

Amintim că președinta țării Maia Sandu a susținut un briefing de presă, pe 13 februarie, în cadrul căruia a declarat că în Republica Moldova s-ar pregăti destabilizări, menite să schimbe puterea de la Chișinău.

„Declarația președintelui Zelenski despre planurile Federației Ruse de destabilizarea Republicii Moldova au fost confirmate de instituțiile noastre. Planul Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou. Tentative de destabilizare a situației au existat și în toamna anului trecut, dar ele nu și-au atins obiectivul”, a declarat Sandu, în cadrul unor declarații de presă.

Ea a mai spus că „planul pentru perioada următoare presupune diversiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”.

„Prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat Sandu.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: