Suspendarea procurorului Ruslan Popov, pusă pe pauză. CSP a amânat examinarea subiectului
Full Article 2 minutes read

Suspendarea procurorului Ruslan Popov, pusă pe pauză. CSP a amânat examinarea subiectului

Procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) să aprobe suspendarea definitivă din funcție a procurorului Ruslan Popov. Examinarea subiectului a fost amânată pentru o altă ședință. Popov fusese anterior suspendat din funcția de procuror-general adjunct, odată cu procurorul general Alexandr Stoianoglo, care este cercetat penal.

Președinta CSP Angela Motuzoc a anunțat că procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat suspendarea lui Popov și a argumentat demersul prin faptul că acesta este cercetat pentru îmbogățire ilicită. Amintim că, anterior, Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de procuror general-adjunct, odată cu șeful său, Alexandr Stoianoglo.

În urma deliberărilor cu ușile închise, CSP a decis să amâne examinarea demersului privind suspendarea lui Popov, pentru ca acesta să aibă ocazia să își expună punctul de vedere.

În agenda din 11 noiembrie a CSP figura și plângerea avocatului Igor Hlopețchi, care reprezintă interesele lui Ruslan Popov, față de acțiunile lui Dumitru Robu. Plângerea nu a fost examinată în cadrul ședinței din 11 noiembrie, întrucât membrii CSP nu au reușit să ia legătura cu avocatul.

***

Amintim că Ruslan Popov a fost reținut pe 9 octombrie, pe un termen de 72 de ore. El este cercetat penal pentru îmbogățirea ilicită. Urmărirea penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție, cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate.

Avocații Igor Hlopețchi și Oleg Spînu au susținut, pe 10 octombrie, o conferință de presă în cadrul căreia au declarat că acțiunile procesuale care au avut loc în contextul reținerii lui Popov ar fi „lipsite de orice temei și probe”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: