Susțineți sau condamnați invazia Rusiei în Ucraina? Răspunsul lui Batrîncea și Voronin
Full Article 3 minutes read

Susțineți sau condamnați invazia Rusiei în Ucraina? Răspunsul lui Batrîncea și Voronin

Schimb de replici la Parlament. Deputatul Radu Marian i-a cerut opoziției să se expună cu privire la invazia Rusiei în Ucraina. Parlamentarul a menționat că la 5 luni de război în țara vecină, reprezentanții opoziției parlamentare nu au oferit un comentariu cu privire la acțiunile din țara vecină. Socialistul Vlad Batrîncea a spus că guvernarea nu ar trebui să dea lecții, iar opoziția va ieși la raport în fața cetățenilor și nu a guvernării. 

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian s-a adresat partidelor din opoziție, menționând că aceștia nu au oferit un comentariu legat de războiul din Ucraina.

„De 5 luni, de când a început războiul din Ucraina, dumneavoastră nu v-ați expus pe această invazie a Rusiei în țara vecină față de ocuparea ilegală de teritorii. Noi vrem să auzim, și este important și pentru cetățeni să audă, poziția dumneavoastră dacă susțineți invazia Rusiei sau o condamnați”, a spus parlamentarul.

Marian a mai precizat că în acest caz opoziția nu ar trebui să vorbească despre statutul de neutralitate „pentru că noi suntem o țară neutră din punct de vedere militar, dar noi nu putem să fim neutri din punct de vedere moral”.

Socialistul Vlad Batrîncea i-a reproșat deputatului PAS, menționând că guvernarea nu trebuie să dea lecții opoziției.

„Ne-am gândit cu colegii, face nu face de răspuns la anumite provocări și aberații dar cazul unui coleg tânăr deja devine unul clinic. Din acest motiv reiterăm foarte pe scurt, laconic, că dumneavoastră nu sunteți în poziție să dați cuiva lecții, nu aveți în viață careva realizări și mai puține realizări aveți în viața politică”, a comunicat Batrîncea.

Socialistul a mai declarat că opoziția va răspunde la întrebările cetățenilor, ci nu guvernării.

„Colegii din această sală au fost aleși de cetățenii Republicii Moldova și sunt deputați, care au venit aici să muncească, să îndeplinească platforma și promisiunile electorale. La sigur, nimeni din colegii noștri nu va veni la raport la dumneavoastră, vom veni la raport în fața cetățenilor”, a precizat el.

Comunistul Vladimir Voronin a ținut și el să răspundă deputatului Radu Marian: „Autorului acestei propuneri, eu i-aș solicita să numească țările europene care au condamnat această agresiune”, a spus Voronin.

La rândul său, președintele Parlamentului Igor Grosu a menționat că s-a așteptat la alte răspunsuri din partea lui Vladimir Voronin.

„Asta-i tot? Am înțeles. De la un bărbat al neamului am așteptat în general să dea o apreciere, dar mă rog, asta e tot ce a rămas din general”, a conchis Grosu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: