Tânăra care și-a înjunghiat mortal mama la Comrat, internată în Spitalul de Psihiatrie. Procuratura a finalizat urmărirea penală
Full Article 2 minutes read

Tânăra care și-a înjunghiat mortal mama la Comrat, internată în Spitalul de Psihiatrie. Procuratura a finalizat urmărirea penală

Dosarul tinerei din Comrat care la finele anului trecut și-ar fi ucis mama cu o deosebită cruzime a fost expediat în judecată. Procuratura Generală anunță pe 21 mai că procurorii din UTA Găgăuzia au finalizat urmărirea penală pe acest caz și l-a trimis spre examinare la Judecătoria Comrat, sediul Central.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, tragedia a avut loc în dimineața zilei de 11 decembrie 2020, în apartamentul tinerei din Comrat. În rezultatul unui conflict iscat cu mama sa, inculpata i-a aplicat femeii multiple lovituri de cuțit, în urma cărora victima a decedat pe loc.

Fiind audiată de procurori, tânăra, în vârstă de 21 de ani, a refuzat de a face declarații.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii au dispus efectuarea expertizei psihiatrice a inculpatei, comisia de specialitate recunoscând-o iresponsabilă. În aceste condiții, procurorii au întocmit ordonanța privind trimiterea cauzei în judecată pentru aplicarea măsurilor de constrângere cu caracter medical, tânăra fiind internată în Spitalul Clinic de Psihiatrie din capitală.

„Instanța de judecată urmează să verifice și să aprecieze argumentele și probele prezentate de procurori, și să decidă asupra internării inculpatei într-o instituție psihiatrică cu supraveghere obișnuită sau, după caz, riguroasă”, se arată în comunicatul Procuraturii.

***

Cazul a avut loc pe 11 decembrie la Comrat. Potrivit presei, o tânără de 21 de ani și-a înjunghiat mama de 40 de ani de mai multe ori cu un cuțit de bucătărie, după care i-ar fi smuls inima din piept. Aceasta ar fi fost sub influența drogurilor. După ce a săvîrșit crima, fata a plecat la un prieten, însă a fost reținută de poliție.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: