Țările UE au convenit să reducă consumul de gaze cu 15%
Full Article 2 minutes read

Țările UE au convenit să reducă consumul de gaze cu 15%

Țările care fac parte din Uniunea Europeană au căzut de acord să reducă consumul de gaze naturale cu 15% comparativ cu media de consum din ultimii 5 ani. Termenul petru a ajunge la această țintă este 31 martie 2023, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene, citat de Europafm.

Între 1 august 2022 și 31 martie 2023, statele UE vor să reducă consumul de gaze naturale cu 15%, prin măsuri individuale.

În timp ce țările membre UE vor face „tot ce le stă în putință pentru a reduce consumul, Consiliul precizează anumite excepții și posibilități de a solicita derogări de la ținta de reducere cu 15 procente a gazelor naturale”, se mai arată pe site-ul Comisiei Europene.

Scopul reducerii consumului este acela de a strânge cât mai mult gaz natural în rezervele statelor pentru a face față unei eventuale întreruperi a gazului rusesc pe perioada iernii.

Potrivit Consiliului European, țările membre UE care nu sunt interconectate la rețelele de gaze naturale ale altor state sunt exceptate de la noua reglementare „pentru că nu ar fi în stare să elibereze cantități însemnate de gaze naturale, de care să beneficieze alte țări membre”.

Statele membre pot solicita o derogare și dacă și-au umplut depozitele de gaze, dar industriile critice depind de acest combustibil, sau dacă volumul de gaz consumat a crescut cu cel puțin 8% în ultimul an în comparație cu media  din ultimii 5, au mai stabilit, marți, miniștrii Energiei din țările Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: