Tauber îi cere lui Grigorișin să plece din fruntea primăriei orașului Bălți: „A ocupat-o în mod abuziv și fraudulos”
Full Article 3 minutes read

Tauber îi cere lui Grigorișin să plece din fruntea primăriei orașului Bălți: „A ocupat-o în mod abuziv și fraudulos”

Deputatul și fostul candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, i-a cerut în mod public demisia actualului primar al orașului, Nicolai Grigorișin. Anunțul a fost într-o conferință de presă, organizată în fața primăriei orașului.

Potrivit ei, la jumătate de an de la preluarea mandatului de primar, problemele în oraș au devenit și mai multe. Tauber i-a criticat activitatea, menționând că nu și-a îndeplinit promisiunile electorale.

Mi-a fost greu să găsesc măcar o singură realizare notabilă pe care a avut-o de când a intrat în mod fraudulos în biroul de primar al Bălțiului. E mai ușor să găsești un ac într-un car cu fân, decât să găsești vreo promisiune îndeplinită a acestui ins (…) Îi cerem să plece benevol, în caz contrar, vom folosi toate mijloacele legale posibile pentru a-l alunga în șuturi din clădirea primăriei, pe care a ocupat-o în mod abuziv și fraudulos”, a spus Tauber.

Într-un comentariu pentru NM, Grigorișit a negat toate acuzațiile lui Tauber, subliniind că în oraș se repară drumuri, școli și grădinițe, iar primăria intenționează să achiziționeze transport public nou pentru oraș.

Muncesc foarte mult în folosul bălțenilor și o vede lumea, așa că ea este furioasă. Reparăm drumuri, școli, grădinițe, cumpărăm gresie, până la sfârșitul lunii iunie va fi gata un proiect de reparare a străzii Kiev. În plus, astăzi am fost în negocieri cu partenerii noștri de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru un împrumut pentru achiziționarea de vehicule electrice. De asemenea, intenționăm să achiziționăm autobuze. Tot ce am subliniat, tot ce am promis în timpul alegerilor, îl îndeplinesc”, a subliniat Grigorișin.

El a mai adăugat că raportează săptămânal orăşenilor despre munca depusă. „Și Tauber nu face decât să înșele bunicile noastre. Lasă-o să spună unde este miliardul furat. Procurorii noștri ar fi trebuit să o încătușeze cu mult timp în urmă„, a adăugat el.

Amintim că pe 19 decembrie 2021, la Bălți s-a desfășurat cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului. La secțiile de vot s-au prezența 10 209 de persoane sau 9,98% dintre alegători. Potrivit CEC, Nicolai Grigorișin a obținut 7148 de voturi (84,77%), iar contracandidatul său Nicolae Chiriliciuc – 1248 (15,23%).

Candidata Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate, iar ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere. La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin.

În consecință, în turul doi au participat candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: