Rezultate preliminare: Nicolai Grigorișin câștigă alegerile pentru funcția de primar al mun. Bălți
Full Article 2 minutes read

Rezultate preliminare: Nicolai Grigorișin câștigă alegerile pentru funcția de primar al mun. Bălți

Candidatul independent Nicolai Grigorișin câștigă alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Informația poartă un caracter preliminar, până când la Comisia Electorală Centrală (CEC) vor fi prezentate documentele electorale în original.

Potrivit CEC, Nicolai Grigorișin a obținut 7148 de voturi (84,77%), iar Nicolae Chiriliciuc – 1248 (15,23%).

Codul electoral prevede că, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Precizăm că astăzi, 19 decembrie, s-a desfășurat cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți. La secțiile de vot s-au prezența 10 209 de persoane sau 9,98% dintre alegători.

Anterior, cel de-al doilea tur de scrutin din 5 decembrie a fost suspendat de CEC. Candidata Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate, iar ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere. La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin.  În consecință, în turul doi au participat candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: