Tauber își va petrece Revelionul în arest la domiciliu. Măsura de arest preventiv, prelungită până pe 24 ianuarie
Full Article 2 minutes read

Tauber își va petrece Revelionul în arest la domiciliu. Măsura de arest preventiv, prelungită până pe 24 ianuarie

Deputata Partidului „ȘOR” Marină Tauber rămâne în arest la domiciliu. Instanța de judecată a decis pe 29 decembrie să prelungească cu 20 de zile măsura de arest preventiv, până pe 24 ianuarie.

Marină Tauber a calificat decizia judecătoarei Elizabeta Buze drept „ilegală”.

 

Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, acolo unde a stat până pe 14 septembrie. Ulterior, judecătorii au decis plasarea parlamentarei sub control judiciar. Pe 25 octombrie, magistrații au plasat-o pe Tauber în arest la domiciliu, iar de atunci magistrații au prelungit de mai multe ori măsura de arest preventiv.

Tauber se declară nevinovată și acuză partidul de guvernare că ar fi fabricat dosarul, acuzații respinse de PAS.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: