Taximetriștii ar putea circula pe benzile dedicate transportului public? Ceban: Nu neapărat să fie, la această etapă, contra cost
Full Article 2 minutes read

Taximetriștii ar putea circula pe benzile dedicate transportului public? Ceban: Nu neapărat să fie, la această etapă, contra cost

Autoritățile municipiului Chișinău examinează posibilitatea ca taximetriștii să circule pe benzile destinate transportului public. Un anunț în acest sens a fost făcut de edilul Ion Ceban, pe 3 octombrie – la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău. Potrivit lui Ceban, nu este neapărat ca acest lucru să fie făcut la această etapă contra cost. În perspectivă, a menționat Ceban, se va examina oferirea posibilității de a utiliza benzile dedicate transportului public și șoferilor cu mașini personale. 

Foarte multă lume renunță la transportul personal și urcă în transportul public deoarece poți ajunge mai repede pe benzile dedicate pe care le creăm. Chiar ieri am văzut cum zboară, în sensul bun al cuvântului, unitățile de transport din Buiucani spre Botanica, nemijlocit de la Ciocana spre Centru. Scopul nostru este ca în continuare să extindem opțiunile de benzi dedicate pentru locuitorii municipiului Chișinău”, a comunicat primarul.

Prin urmare, el a spus că așteaptă o soluție de la Direcția generală mobilitate urbană pentru ca taximetriștii să poată utiliza benzile dedicate transportului public.

Domnul director v-am rugat în repetate rânduri, ținând cont de faptul că sunt și oameni care aleg taxiul, iar taxiul nu este ieftin, vă rog să acordați posibilitatea taximetriștilor să utilizeze banda dedicată. Așa se face în toată lumea. Nu neapărat să fie acest lucru, la această etapă, contra cost dacă nu putem să intervenim în politica bugetar-fiscală și în general nu știu dacă trebuie să intervenim acolo, dar vă rog ca să ne dați o soluție – taximetriștii să poată utiliza banda dedicată”, a declarat Ceban.

La fel el a adăugat că autoritățile capitalei vor „examina în perspectivă utilizarea benzii dedicate transportului public în afara orelor de vârf și de către locuitorii municipiului Chișinău”. „Dar despre asta discutăm separat așa cum am convenit”, a menționat Ceban.

Menționăm că în prezent pe benzile dedicate transportului public din Chișinău au dreptul să circule: troleibuzele, autobuzele, microbuzele de rută (maxi-taxi), bicicletele, trotinetele și serviciile de urgență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: