Temperaturi de până la +13°C. Cum va fi vremea în weekend, în Moldova
Full Article 2 minutes read

Temperaturi de până la +13°C. Cum va fi vremea în weekend, în Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează weekend cu vreme instabilă. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor crește „brusc”, în perioada 3-5 februarie.  

Vremea în acest weekend se anunță variabilă și „ușor instabilă”. În mai multe zone ale țării, în perioada menționată, cerul va fi parțial înnorat, iar șanse de precipitații slabe sub formă de ploaie – vor crește, avertizează SHS. Potrivit sursei citate, vântul va sufla ușor, inclusiv cu rafale sporadice sâmbătă, 3 februarie, și luni, pe 5februarie.

Potrivit prognozei meteorologilor, temperaturile minime vor înregistra o creștere ușoară, de la 0 și -5°C sâmbătă, până la 0 și +5°C în următoarele două nopți.

Pe timp de zi, temperaturile maxime vor înregistra sâmbătă între +2 și +7°C. Acestea vor crește „brusc”, spun meteorologii, duminică – 4 februarie – când se vor înregistra între +8 și +13°C.

Luni, 5 februarie, temperaturile vor scădea cu 3°C, din cauza vremii posomorâte, mai anunță SHS.

Meteorologii avertizează în acest context oamenii să nu se aventureze pe gheața de pe lacuri, în această perioadă.

„Stratul de gheață va fi fragil, îmbibat cu apă și există riscul să cedeze. Atenționăm că aflarea și aventurarea pe apele înghețate pot avea consecințe grave” – mai precizează SHS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: