Tentativă de asasinat asupra lui Trump. A fost rănit ușor în timpul unei manifestații (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Tentativă de asasinat asupra lui Trump. A fost rănit ușor în timpul unei manifestații (VIDEO)

Ex-președintele american, Donald Trump, care pretinde un nou mandat la Casa Albă, a fost rănit la ureche în timpul unei întâlniri electorale. Presa americană scrie că trăgaciul a fost împușcat. Trump a fost spitalizat, însă după un control a fost externat. 

O persoană înarmată a tras asupra fostului președinte Donald J. Trump și l-a rănit în ureche sâmbătă, în timpul unui miting electoral deșfășurat în Butler, Pennsylvania. Fostul președinte a fost evacuat imediat, cu sânge vizibil pe urechea dreaptă. Președintele Joe Biden a condamnat atacul și a mulțumit agenților Secret Service pentru că l-au protejat pe Trump. Democratul a oprit totodată toate clipurile TV, multe dintre ele concepute pentru a-l ataca pe Trump, informează hotnews.ro.

 

Într-o primă declarație, fostul președinte Donald Trump a spus că ”Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte. Am știut imediat că ceva nu este în regulă, pentru că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul străpungând pielea”.

Tentativă de asasinat asupra lui Trump. A fost rănit ușor în timpul unei manifestații (VIDEO)

Donald Trump/Truthsocial

Autorul atacului

Suspectul în cazul atacului împotriva lui Donald Trump ar fi Thomas Matthew Crooks, un tânăr din statul în care a avut loc mitingul, scrie Reuters, citat de hotnews.ro. El a fost împușcat mortal.

Forțele de ordine au anunțat că omul care a deschis focul la mitingul lui Donald Trump era un tânăr de 20 de ani din Pennsylvania. În ajun, el a publicat pe rețelele de socializare o adresare în care vorbește despre ura sa față de republicani și față de Trump.

Atacatorul de la mitingul lui Donald Trump a tras cu o pușcă semi-automată de tip AR-15 de la o distanță cuprinsă între 200 și 300 de picioare (60-90 de metri), de pe o poziție înaltă, au declarat mai mulți oficiali pentru CBS. Alte surse au estimat că distanța dintre locul unde se afla atacatorul și Trump ar fi mai degrabă de 130 de metri.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: