Tentative de corupere a alegătorilor, transportarea organizată la secție sau agitație electorală: Constatările CEC
Full Article 1 minutes read

Tentative de corupere a alegătorilor, transportarea organizată la secție sau agitație electorală: Constatările CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) constată mai multe nereguli, în turul doi al alegerilor locale generale. Autoritatea electorală anunță că oamenii legii au înregistrat, în total, 23 de cazuri de încălcări sau incidente.

Potrivit CEC, din numărul total de cazuri, șapte cazuri țin de agitația electorală interzisă. Alte cinci cazuri vizează transportarea organizată a alegătorilor de secțiile de votare, iar două cazuri – situații de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor.

CEC anunță că alte trei cazuri vizează fotografierea buletinului de vot, iar șase cazuri – încălcări ale procesului electoral.

Menționăm că Republica Moldova desfășoară duminică, 19 noiembrie, turul doi al alegerilor locale generale. Scrutinul are loc în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur. Pentru cele 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sunt bărbați și 158 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sunt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: