Termoelectrica are un nou director general interimar
Full Article 3 minutes read

Termoelectrica are un nou director general interimar

Societatea pe acțiuni „Termoelectrica” va fi condusă de un nou director general interimar. Este vorba despre Vasile Leu, doctor în științe tehnice, care are o experiență de aproape 25 de ani de activitate. Noua conducere, în data de 2 decembrie, a fost prezentată echipei. 

La evenimentul de prezentare a participat directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac, dar și președintele Consiliului Societății pe Acțiuni „Termoelectrica”, Sergiu Chicu.

Șeful APP l-a încurajat pe noul director să promoveze transparența, eficiența și obiectivitatea.

„Sper ca noul director interimar să producă schimbări care să mărească eficiența instituției, dar și a colectivului. Prioritatea pe care trebuie să se pună accent este eliminarea fenomenului de corupție la toate nivelele. Vă încurajez să adoptați principii de transparență, să promovați valori noi și un management corporativ exemplar. Sunteți cei care creați atmosfera caldă și plăcută din casele cetățenilor. Iată de ce e important să atragem atenție acestui sector atât de strategic pentru țara noastră”, a declarat Eugeniu Cozonac.

Noul director general interimar a spus că va pune accent pe câteva idei de bază: „Funcționalitatea și solvabilitatea întreprinderii, conlucrarea cu autoritățile centrale și locale, dar și gestionarea eficientă a datoriilor acumulate pentru consumul de gaze naturale”, a comunicat Vasile Leu.

Licențiat în urbanism și arhitectură, doctor în științe tehnice, potrivit reprezentanților „Termoelectrica”, Vasile Leu are o experiență de circa 25 de ani în domeniul energetic. Acesta a activat, anterior, ca inginer coordonator al Laboratorului Dirijarea Proceselor Termice prin metode electrice, apoi a fost șef adjunct al Direcției principale Termoenergetică din cadrul Ministerului Energeticii.

În perioada 2003-2014 a deținut funcția de Director Tehnic adjunct, ulterior, de director tehnic în cadrul Societății pe Acțiuni „Termocom”. Din 2014 și până în prezent, Vasile Leu a deținut funcția de șef al secției investiții energie termică și cogenerare a Departamentului gaze naturale și energie termică din cadrul ANRE.

Termoelectrica are un nou director general interimar

Fostul director general Termoelectrica S.A. și-a încheiat mandatul în data de 1 decembrie curent. Veaceslav Eni a deținut funcția de director general timp de 6 ani, fiind la al treilea mandat consecutiv. Anunțul a fost făcut pe 29 noiembrie, printr-un comunicat de presă.

Amintim că Veaceslav Eni a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în cadrul unei cauze penale pentru îmbogățirea ilicită. Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție (PA), pe 24 noiembrie.

Procurorii au bănuieli rezonabile că cheltuielile lui Eni, personal și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: