Veaceslav Eni își încheie mandatul de director general „Termoelectrica”
Full Article 2 minutes read

Veaceslav Eni își încheie mandatul de director general „Termoelectrica”

Directorul general Termoelectrica S.A. își încheie mandatul din data de 1 decembrie curent. Veaceslav Eni a deținut funcția de director general Termoelectrica S.A., timp de 6 ani, fiind la al treilea mandat consecutiv. Anunțul a fost făcut pe 29 noiembrie, printr-un comunicat de presă. 

În comunicatul emis de furnizorul de energie termică, sunt enumerate realizările lui Eni pe parcursul celor șase de mandat și un șir de proiecte „recunoscute drept exemple de bune practici, atât în țară, cât și peste hotare”.

Printre succesele atribuite lui Veaceslav Eni se numără și stoparea acumulării datoriilor noi față de Moldovagaz.

„În toată această perioadă, Termoelectrica S.A. a reușit stoparea acumulării datoriilor noi față de Moldovagaz, achitând la zi consumul de gaze naturale, achitarea datoriei istorice față de Moldovagaz din 2 880,5 mil. cu 905,50 milioane lei”, se menționează în comunicat.

„Sistemul termoenergetic al capitalei are o temelie puternică. Această temelie a fost construită în ani, cu multă muncă și dedicație, fiind bazată pe eficientizarea proceselor, echipamente moderne și servicii calitative consumatorilor”, menționează Veaceslav Eni.

Amintim că Veaceslav Eni, a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în cadrul unei cauze penale pentru îmbogățirea ilicită. Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție (PA), pe 24 noiembrie.

Procurorii au bănuieli rezonabile că cheltuielile lui Eni, personal și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: