Termoelectrica: Toți consumatorii vor beneficia de încălzire, indiferent dacă au sau nu datorii
Full Article 2 minutes read

Termoelectrica: Toți consumatorii vor beneficia de încălzire, indiferent dacă au sau nu datorii

Termoelectrica va conecta la încălzire toți consumatorii, indiferent dacă fondul locativ are sau nu datorii. Precizarea a fost făcută astăzi de către directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

Până în prezent, Termoelectrica a conectat la încălzire circa 3900 de obiecte din cele 4400 racordate la sistemul centralizat de termoficare. Printre acestea se află: 2829 de blocuri locative, 143 grădinițe, 160 școli, 60 instituții medicale, 63 instituții superioare de învățământ, 205 case particulare și 426 de agenți economici.

Potrivit Termoelectrica, au rămas neconectate la încălzire 18 blocuri locative, dintre care 13 ar urma să fie conectate până la sfârșitul zilei, iar alte cinci blocuri urmează să fie conectate la data de 11 noiembrie, conform solicitării gestionarilor.

„Termoelectrica livrează agent termic pentru încălzire și apă caldă fără întrerupere, tot anul împrejur, chiar și vara. Pentru ca consumatorii să fie conectați, e necesară o solicitare din partea gestionarului”, a declarat Veaceslav Eni.

Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica” a fost fondată în anul 2015. Întreprinderea produce și livrează în Sistemul Energetic Național circa 15% din consumul total de energie electrică al țării și asigură cu energie termică circa 80% dintre locuitorii mun. Chișinău.

Termoelectrica asigură cu energie termică peste 4400 de imobile din mun. Chișinău, inclusiv:

  • Grădinițe- 146
  • Școli și licee -162
  • Instituții de învățământ superior- 89
  • Instituții medicale 71
  • Agenți economici – cca 800
  • Case particulare – 315
  • Blocuri locative 2858, cu cca 210 de mii de apartamente.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: