În Statele Unite ale Americii a intrat în vigoare legea potrivit căreia, din motive de securitate, este interzisă activitatea rețelei sociale TikTok. Potrivit BBC News, compania chineză ByteDance a refuzat să vândă platforma pentru a evita interdicția.
Actualizare: TikTok a anunţat pe 19 ianuarie că îşi restabileşte serviciile în Statele Unite ale Americii. Detalii AICI.
Știrea inițială:
Potrivit sursei, TikTok și-a întrerupt activitatea în Statele Unite ale Americii înainte ca interdicția să intre în vigoare. La încercarea de a deschide aplicația, utilizatorii văd un mesaj despre indisponibilitatea TikTok.
„În Statele Unite ale Americii a fost adoptată o lege care interzice TikTok. Din păcate, acest lucru înseamnă că nu puteți utiliza TikTok pentru moment. Suntem norocoși că președintele Trump a dat de înțeles că va colabora cu noi pentru a găsi o soluție pentru restabilirea TikTok, imediat ce va intra în funcție. Vă rugăm să urmăriți actualizările”, se arată în mesajul aplicației.
Cu o zi înainte, scrie BBC News, Donald Trump a declarat că intenționează să acorde TikTok-ului o amânare de 90 de zile. „Voi face asta până când vom găsi o soluție”, a comunicat el. Președintele ales al Statelor Unite ale Americii a promis că va face o declarație oficială în acest sens după inaugurare.
În aprilie 2024, Congresul Statelor Unite a adoptat o lege care obligă ByteDance să vândă platforma unei companii americane. În caz contrar s-a anunțat că rețeaua socială va fi interzisă începând cu 19 ianuarie 2025. Potrivit oficialilor americani, TikTok, care aparține companiei chineze, ar permite Beijingului să colecteze date despre americani și să influențeze opinia publică.
La audierile din 10 ianuarie în Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii, reprezentanții TikTok au declarat că interdicția va încălca libertatea de exprimare pentru mai mult de 170 de milioane de utilizatori ai platformei din Statele Unite.
În decembrie anul trecut, președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a cerut instanței să amâne decizia până la întoarcerea sa la Casa Albă, pentru a putea încerca să găsească o „soluție politică” la această problemă. Potrivit sursei, Casa Albă a declarat că aplicarea legii va trebui să fie realizată de Trump, care va prelua funcția pe 20 ianuarie.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!