Tiraspolul a comentat declarația lui Zelenski despre „micile provocări” din Transnistria
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul a comentat declarația lui Zelenski despre „micile provocări” din Transnistria

Tiraspolul a reacționat la declarația președintelui ucrainean Vladimir Zelenski despre „micile provocări din Transnistria”. Vitalii Ignatiev, responsabilul pentru relațiile externe ale regiunii transnistrene, a dat asigurări că sunt luate toate măsurile pentru păstrarea securității și liniștii. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24.

Eu consider că nu există niciun temei pentru astfel de declarații din partea conducerii Ucrainei. Întrucât Transnistria a confirmat de nenumărate ori în practică că are o poziție pro-pace și refuză hotărât orice acțiuni care pot amenința Ucraina. De aceea, nu știu unde președintele Ucrainei a văzut provocări mărunte. Nu-mi este deloc clar despre ce este vorba”, a spus Ignatiev.

Oficialul nerecunoscut de la Tiraspol a mai spus că autoritățile regiunii întreprind toate măsurile necesare pentru a asigura pacea, securitatea și liniștea. Anterior, liderul de facto Vadim Krasnoselski a declarat într-un interviu pentru jurnaliștii ruși că regiunea transnistreană „este gata să opună rezistență oricărui inamic, în cazul unei amenințări militare, însă cel mai bine ar fi de renunțat la această fază și de soluționat problemele la masa de negocieri”.

***

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat pe 5 iuie că observă provocări din partea Transnistriei și Belarusului.

Există mici provocări din partea Transnistriei. rusia face asta pentru ca acolo să fie următoarea fază a acestui război. Ne pregătim”, a spus Zelenski.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: