Toate persoanele care intră în Bulgaria vor fi testate pentru COVID-19
Full Article 2 minutes read

Toate persoanele care intră în Bulgaria vor fi testate pentru COVID-19

Bulgaria va face teste pentru diagnosticarea COVID-19 tuturor persoanelor care sosesc în ţară. Scopul este acela de a limita răspândirea unei variante mai contagioase de coronavirus, a anunţat pe 25 decembrie ministrul sănătăţii Kostandin Anghelov.

Autorităţile de sănătate publică bulgare spun că au înregistrat până acum opt cazuri ale noii variante care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie, relatează Agerpres.

Astăzi vom lua măsuri pentru a face teste PCR obligatorii pentru toţi călătorii care doresc să intre în ţară, inclusiv din Uniunea Europeană, a spus Anghelov la o reuniune a guvernului.

Bulgaria a înregistrat o scădere semnificativă a noilor infecţii în ultimele săptămâni şi intenţionează să relaxeze unele restricţii şi să redeschidă şcolile secundare, centrele comerciale şi sălile de sport din 4 februarie.

Printre altele, Bulgaria a primit luni un nou lot de 14 040 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech. Aceasta este a cincea livrare de vaccinuri către Bulgaria şi soseşte ca o compensaţie pentru livrarea anterioară incompletă, când au fost trimise 18 500 de doze în loc de 35 000.

Directorul Agenţiei Bulgare a Medicamentului, Bogdan Kirilov, a declarat jurnaliştilor că alte 83 000 de doze Pfizer/BioNTech sunt aşteptate în februarie şi 104 000 în martie, dar numărul nu este definitiv. Aproximativ 3 600 de doze din vaccinul Moderna sunt aşteptate la sfârşitul acestei săptămâni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: