„Toate proiectele care au fost anunțate ieri au acoperire financiară în bugetul de stat”. Chicu dă asigurări că bani sunt suficienți
Full Article 2 minutes read

„Toate proiectele care au fost anunțate ieri au acoperire financiară în bugetul de stat”. Chicu dă asigurări că bani sunt suficienți

Prim-ministrul Ion Chicu dă asigurări că bugetul de stat va acoperi financiar toate inițiativele sociale anunțate de președintele Igor Dodon, în urma unei întruniri cu premierul și președintele legislativului. Declarația a fost făcută astăzi, 19 noiembrie, după ședința executivului. 

„Toate proiectele sociale care au fost anunțate ieri au acoperire financiară în bugetul de stat pentru anul 2019. Cu excepția majorărilor de salarii, restul proiectelor vor costa un miliard 100 milioane lei, toate au fost prevăzute în buget. Încă 1 mlrd 125 milioane va costa majorarea salariilor în sectorul bugetar, majorarea a fost planificată în decembrie 2018”, a precizat prim-ministrul.

Ion Chicu susține că nu vor fi majorate impozitele pentru a spori veniturile în bugetul de stat.

„Nu este necesar să majorăm impozitele, nici să sporim povara fiscală asupra agenților economici și cetățenilor. Aceste sume sunt planificate demult. Creșterea la capitolul venituri și cheltuieli din 2020 față de 2019 va fi exact aceeași ca și cea din 2019 față de 2018”, a mai spus Ion Chicu.

Amintim că luni, 18 noiembrie, șeful statului a anunțat șapte inițiative sociale, care potrivit acestuia, urmează să fie implementate în următoarele săptămâni. Acestea includ majorări de indemnizații și alocații, ajutoare financiare pentru pensionari și indexarea de două ori pe an a pensiilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: