Trafic intens pe sensul de intrare în Ucraina, la punctul de trecere Criva-Mămăliga
Full Article 2 minutes read

Trafic intens pe sensul de intrare în Ucraina, la punctul de trecere Criva-Mămăliga

Cresc valorile de trafic în punctul de trecere a frontierei comun Criva-Mămăliga, pe sensul de intrare în Ucraina. Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi spune că în zilele următoare pe direcția ieșire din Republica Moldova se așteaptă o creștere considerabilă a numărului de traversări, în special în punctele de trecere a frontierei: Leușeni și Criva. 

Astfel, reprezentanții Poliției de Frontieră solicită călătorilor, înainte de a porni la drum, să se informeze despre situația la frontieră și cum se circulă prin punctele de trecere a frontierei de stat (PTF).

Totodată, cei de la frontieră recomandă călătorilor traversarea prin toate PTF-urile, pentru a exclude formarea rândurilor și supraaglomerarea doar a unora: PTF Leușeni-Albița, alegem PTF Sculeni-Sculeni sau PTF Costești-Stânca; PTF comun Criva-Mămăliga, alegem PTF Larga – Kelmențî sau Briceni-Rosoșani.

Alte recomandări ale polițiștilor de frontieră:

  • Vizualizarea situației din PTF-uri prin accesarea TRAFIC ONLINE;
  • Consultare la Linia Verde a Poliției de Frontieră (+373 22 259 717) pentru a ști din timp care este situația în PTF-uri și care sunt regulile de trecere a frontierei de stat;
  • Consultare la MAEIE pentru a vă informa despre regulile de intrare în statul în care ați planificat călătoria;
  • La intrarea în Republica Moldova, urmăriți dacă țara din care veniți nu se află în lista statelor aflate în zona roșie și în dependență, țineți cont de cerințele dispuse în contextul măsurilor de control a răspândirii Covid-19.

De menționat că pe parcursul sărbătorilor de iarnă, polițiștii de frontieră activează în regim intensiv. În acest sens, reprezentanții Poliției de Frontieră au anunțat că începând cu data de 22 decembrie 2021 și până în data de 16 ianuarie 2022, este instituit un regim intensiv de control al frontierei de stat. Aceasta presupune implementarea unor măsuri pe linia fluidizării traficului transfrontalier.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: