Criva-Mamaliga
border.gov.md

Trafic intens pe sensul de intrare în Ucraina, la punctul de trecere Criva-Mămăliga

Cresc valorile de trafic în punctul de trecere a frontierei comun Criva-Mămăliga, pe sensul de intrare în Ucraina. Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi spune că în zilele următoare pe direcția ieșire din Republica Moldova se așteaptă o creștere considerabilă a numărului de traversări, în special în punctele de trecere a frontierei: Leușeni și Criva. 

Astfel, reprezentanții Poliției de Frontieră solicită călătorilor, înainte de a porni la drum, să se informeze despre situația la frontieră și cum se circulă prin punctele de trecere a frontierei de stat (PTF).

Totodată, cei de la frontieră recomandă călătorilor traversarea prin toate PTF-urile, pentru a exclude formarea rândurilor și supraaglomerarea doar a unora: PTF Leușeni-Albița, alegem PTF Sculeni-Sculeni sau PTF Costești-Stânca; PTF comun Criva-Mămăliga, alegem PTF Larga – Kelmențî sau Briceni-Rosoșani.

Alte recomandări ale polițiștilor de frontieră:

  • Vizualizarea situației din PTF-uri prin accesarea TRAFIC ONLINE;
  • Consultare la Linia Verde a Poliției de Frontieră (+373 22 259 717) pentru a ști din timp care este situația în PTF-uri și care sunt regulile de trecere a frontierei de stat;
  • Consultare la MAEIE pentru a vă informa despre regulile de intrare în statul în care ați planificat călătoria;
  • La intrarea în Republica Moldova, urmăriți dacă țara din care veniți nu se află în lista statelor aflate în zona roșie și în dependență, țineți cont de cerințele dispuse în contextul măsurilor de control a răspândirii Covid-19.

De menționat că pe parcursul sărbătorilor de iarnă, polițiștii de frontieră activează în regim intensiv. În acest sens, reprezentanții Poliției de Frontieră au anunțat că începând cu data de 22 decembrie 2021 și până în data de 16 ianuarie 2022, este instituit un regim intensiv de control al frontierei de stat. Aceasta presupune implementarea unor măsuri pe linia fluidizării traficului transfrontalier.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Procedurile de înfrățire dintre Focșani și Chișinău, suspendate după ce Ceban a primit interdicție de intrare în România

Municipiul Focșani a suspendat procedurile de înfrățire cu municipiul Chișinău, după reacțiile care odată cu aplicarea interdicției de intrare pe teritoriul României în privința primarului capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban. Anunțul a fost făcut de primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, pe pagina sa de Facebook.

Cristi Valentin Misăilă a menționat că, în ultima vreme, a fost ținta unor „atacuri” din partea reprezentanților locali ai USR în legătură cu inițiativa privind înfrățirea dintre Focșani și Chișinău, după ce Ion Ceban a primit interdicție de intrare în România. Edilul a precizat că, pentru că acest demers „risca să fie compromis de interpretări politice”, procedurile de înfrățire cu Chișinău au fost suspendate, „până la clarificarea tuturor aspectelor diplomatice”. Decizia a fost luată pe 11 iulie.

Din păcate, prea des asistăm la o politică alimentată de atacuri ieftine și reflexe populiste. În loc să se înțeleagă rostul profund al colaborării dintre comunități, unii aleg să transforme orice pas înainte într-o oportunitate de scandal. Le transmit că dezvoltarea reală nu se face cu lozinci și acuzații ci cu muncă și parteneriate solide. În ciuda unor astfel de atacuri, Primăria Focșani va continua să aleagă calea valorilor sale tradiționale, a deschiderii și a respectului față de oameni, dincolo de zgomotul de fundal al unei politici fără substanță”, a spus primarul.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

Atât Ion Ceban, cât și Blocul Alternativa, din care face parte inclusiv partidul MAN, condus de edilul capitalei, au declarat că în spatele deciziei s-ar afla președinta Maia Sandu și formațiunea de guvernământ PAS. La rândul său, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins învinuirile, declarând că interdicția are legătură cu acțiunile lui Ion Ceban. Oficialul a evidențiat pozițiile pro-ruse pe care le-a avut primarul de-a lungul timpului.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: