27 august Ziua Independenței
Максим Андреев, NewsMaker

Trafic suspendat în centrul capitalei. Transportul public a fost redirecționat

De Ziua Independenţei Republicii Moldova, pe 27 august 2021, între orele 06:00 – 14:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la intersecția cu str. Mihai Viteazul până la intersecția cu str. Vasile Alecsandri. De asemenea, între orele 07:00 – 23:00, va fi sistată circulația transportului, în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale, de la str. A. Pușkin până la str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni.  

În contextul organizării manifestărilor cultural – artistice și a paradei militare, consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova, va fi sistată temporar circulația rutieră în următoarele zile:

–         Pe 20 august și 23 august, în intervalul orelor 23:00 – 05:00, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt de la intersecția cu str. Mihai Viteazul până la intersecția str. Vasile Alecsandri.

–         24 august 2021, între orele 07:00 – 15:00, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt de la str. A. Pușkin până la str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni.

–         25 august 2021, în intervalul orelor 09:00 – 14:00, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la intersecția cu str. Mihai Viteazul până la intersecția cu str. Vasile Alecsandri și între orele 07:00 – 11:00, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt de la str. A. Pușkin până la str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni.

–         26 august 2021, între orele 06:00 – 15:00, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la str. A. Pușkin până la str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni.

Pe durata desfășurării manifestărilor cultural – artistice consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova, în Piața Marii Adunări Naționale, circulația transportului public va fi organizată după cum urmează:

Troleibuze:

  • Rutele nr. 1, 5, 8 în direcția spre sectorul Buiucani – de pe bd. Constantin Negruzzi pe str. Ciuflea, str. București, str. Alexei Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseele stabilite, iar în direcția spre sectorul Botanica – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
  • Ruta nr. 4 în direcția spre sectorul Buiucani – de pe bd. Constantin Negruzzi pe str. Ciuflea, str. București și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția spre sectorul Botanica – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfînt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
  • Ruta nr. 22 în direcția spre sectorul Buiucani – de pe bd. Dacia pe str. București, str. Alexei Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă, Piața Dimitrie și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția spre sectorul Botanica – de pe str. Ion Creangă pe str. Vissarion Belinski, str. Vasile Lupu, str. Constantin Stere, str. Alexei Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
  • Rutele nr. 30, 31 de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Vasile Alecsandri, str. București, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
  • Ruta nr. 34 în direcția spre sectorul Buiucani – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Ciuflea, str. București, str. Alexei Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția spre sectorul Botanica – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Autobuze:

  • Rutele nr. 9, 46: Tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite, Retur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexandr Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
  • Ruta nr. 5: Tur – va circula pe traseul stabilit, Retur – de pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni pe str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
  • Rutele nr. 9, 46: Tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite, Retur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexandr Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
  • Ruta nr. 11: Tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexandr Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni și în continuare pe traseul stabilit, Retur – va circula pe traseul stabilit.

.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: