„Trebuie să ajustăm rapid reforma justiției”. Chicu a explicat graba cu care a fost învestit noul guvern
Full Article 2 minutes read

„Trebuie să ajustăm rapid reforma justiției”. Chicu a explicat graba cu care a fost învestit noul guvern

Noul premier al Republicii Moldova susține că reforma justiției este principala urgență care motivează graba cu care a fost învestit noul guvern. Declarația a fost făcută de Ion Chicu astăzi, 14 noiembrie, la scurt timp după votul din parlament.

„Proiectul reformei justiției care a fost remis în august Comisiei de la Veneția și a fost respins, trebuie să ajustăm acest proiect rapid, să ținem cont de recomandările acestui for și să îl remitem repetat pentru examinare și aviz. Graba este pentru că Comisia de la Veneția are următoarea ședință la început de decembrie și se va convoca, din nou, în primăvară. Asta înseamnă că dacă ratăm această dată de la început de decembrie, ratăm aprobarea reformei până în aprilie 2020”, a explicat noul prim-ministru.

În cadrul ședinței de astăzi a parlamentului, Ion Chicu a prezentat, pe scurt, programul de guvernare și a precizat că își asumă responsabilitatea să elaboreze, timp de 30 de zile, un plan mai detaliat de acțiuni.

„Într-o noapte am elaborat viziunea noastră, programul, am adunat echipa noastră de profesioniști apolitici și ne asumăm promovarea acestei reforme”, a precizat Chicu în cadrul conferinței de presă.

Ion Chicu a fost învestit astăzi în calitate de prim-ministru, la numai 24 de ore după ce a fost desemnat de președintele Igor Dodon. Șeful statului a motivat necesitatea învestirii unui guvern tehnocrat prin faptul că trebuie evitată declanșarea de alegeri anticipate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: