„Trebuie să recunosc că am pierdut străzile”. Tihanovskaya speră că protestele vor fi reluate în primăvară
Full Article 1 minutes read

„Trebuie să recunosc că am pierdut străzile”. Tihanovskaya speră că protestele vor fi reluate în primăvară

Fosta candidată la funcția de președinte a Belarusului, Svetlana Tihanovskaya, a recunoscut că opoziția „a pierdut străzile”, însă și-a exprimat speranța că protestele vor fi reluate în primăvară. Declarația a fost făcută într-un interviu publicat de cotidianul elvețian Le Temps, scrie DW pe 20 februarie.

„Trebuie să recunosc că am pierdut străzile, nu avem posibilități pentru a lupta cu violența regimului față de protestatari – ei au arme, putere. Așa că, da, în acest moment se pare că am pierdut”, a declarat Tihanovskaya.

Opozanta a precizat că se încearcă mobilizarea belorușilor care lucrează în domeniul sănătății, învățământului, dar și a foștilor polițiști.

„Strategia nostră constă într-o organizare mai bună, o presiune permanentă asupra regimului, până când oamenii vor fi pregătiți să iasă în stradă din nou. Posibil, în primăvară”, a mai spus Tihanovskaya.

***

Protestele din Belarus au început în urma alegerilor prezidențiale din 9 august, câștigate oficial de către Alexandr Lukașenko. Demonstranții, în frunte cu Svetlana Tihanovskaya, au acuzat autoritățile de falsificarea scrutinului și au cerut desfășurarea unor alegeri noi, dar și eliberarea deținuților politici.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: