Trei bărbați din Strășeni s-au plâns că au fost agresați de poliție și li s-au cerut bani. Acum riscă închisoare pentru mărturii false (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Trei bărbați din Strășeni s-au plâns că au fost agresați de poliție și li s-au cerut bani. Acum riscă închisoare pentru mărturii false (VIDEO)

Trei bărbați cu vârstele cuprinse între 27 și 59 de ani, originari din raionul Strășeni ,au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de mărturii mincinoase în adresa unor polițiști. Totul s-a întâmplat după ce oamenii legii i-au surprins în trafic cu lemne fără acte de proveniențe, iar aceștia au sunat la linia anticorupție și s-au plâns că au fost agresați fizic și li s-a cerut mită.

x

La data de 3 octombrie, polițiștii din Criuleni au oprit un microbuz care transporta 12 metri steri de material lemnos, fără acte de proveniență. Mai mult, șoferul nu deținea actele necesare care permit exploatarea tehnică a transportului. În autovehicul se mai aflau și alți bărbați.

Potrivit forțelor de ordine, nemulțumiți că au fost opriți și documentați, pentru a scăpa de pedeapsă și a defăima imaginea poliției, bărbații, în urma unei înțelegeri cu doi complicii de-ai lor, au sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, despre faptul că, la momentul stopării și verificării microbuzului cu încărcătură, angajații poliției au solicitat surse bănești, după care i-ar fi agresat fizic.

În urma investigațiilor efectuate de către procurorii Procuraturii Criuleni, la 27 octombrie, a fost adoptată ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale și clasarea procesului penal, constatându-se că atât pretinsa parte vătămată, cât și martorii audiați au depus mărturii mincinoase în cadrul procesului penal.

Fără ca să știe, incidentul a fost filmat. Poliția precizează că doi dintre indivizi au fost anterior judecați, unul pentru escrocherie, iar altul pentru omor premeditat.

În acest caz, Procuratura din Criuleni a pornit două cauze penale pentru denunţarea falsă sau plângerea falsă și declaraţia mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă.

Potrivit legii, bărbații riscă amendă în mărime de la 27 500 la 57 500 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: