Trei candidați la funcția de membru CA, admiși la proba interviului. Cine sunt aceștia?
Full Article 2 minutes read

Trei candidați la funcția de membru CA, admiși la proba interviului. Cine sunt aceștia?

Toți cei trei candidați, propuși de organizațiile societății civile la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA), au fost admiși la proba interviului, care va avea loc pe 12 octombrie.  Este vorba despre Victoria Stețcaia, Eugeniu Rîbca și Ion Terguță. Decizia a fost luată de membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, pe 6 octombrie.

În conformitate cu Regulamentul de desfășurare a concursului, toate interviurile candidaților vor fi înregistrate, iar materialele video vor fi publicate după încheierea probei.

La final, Comisia va prezenta în plenul Parlamentului un proiect de hotărâre  prin care nominalizează candidații care au obținut la concurs cel mai mare punctaj. Potrivit legislației, membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați, prin hotărârea Parlamentului, adoptată cu votul majorității deputaților prezenți.

Candidații la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului trebuie să întrunească mai multe condiții. Una dintre ele este deținerea unei diplome de licență și experiență de cel puțin cinci ani în domeniul audiovizualului, jurnalismului și comunicării, dreptului, cinematografiei, culturii, tehnologiei informației sau publicității. De asemenea, candidatul nu poate fi membru de partid și nu poate deține, în mod direct sau indirect, interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor sau distribuitorilor de servicii media, întreprinderilor de comunicații electronice sau în companii din domeniul publicității. Menționăm că două dintre cele cinci funcții de membri ai CA, propuși de organizațiile societății civile, sunt, în prezent, vacante.

În total, Consiliul Audiovizualului este constituit din nouă membri – doi propuși de Parlament, câte unul de Guvern și de Președintele Republicii Moldova și cinci membri propuși de organizațiile societății civile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: