Trei organizații de tineret și-au manifestat susținerea pentru Dodon. Vor sesiza Consiliul nediscriminării
Full Article 3 minutes read

Trei organizații de tineret și-au manifestat susținerea pentru Dodon. Vor sesiza Consiliul nediscriminării

Trei organizații de tineret din Republica Moldova și-au manifestat susținerea pentru Igor Dodon. În cadrul unui briefing de presă din 6 noiembrie, aceștia au declarat că Maia Sandu nu merită să fie președinta țării și au invocat mai multe acțiuni din trecutul acesteia, pe timpul când era ministru al Educației. De asemenea, activiștii sunt nemulțumiți de sloganul de campanie a candidatei PAS și intenționează să sesizeze Consiliul nediscriminării.

La briefingul de presă au participat reprezentanți ai Mișcării de tineret „Urmașii lui Ștefan cel Mare”,  Guvernul tinerilor din RM și Centrul pentru Cooperarea Tinerilor.

„Vreau să îndemn cetățenii noștri, în mod special tinerii, pentru că ei sunt cei care vor mișca țara mai departe și ei sunt cei care trebuie să construiască un viitor în care oamenii să se simtă confortabil indiferent de opțiunile și viziunile lor politice: haideți să ne respectăm votul fiecăruia. Să încetăm semănarea acestei ure și învrăjbire”, a declarat Dumitru Roibu, liderul Mișcării de tineret „Urmașii lui Ștefan cel Mare”.

Ulterior, însă, Dumitru Roibu a lansat mai multe acuzații în adresa Maiei Sandu, inclusiv că aceasta ar vota „pentru” în cadrul unui eventual referendum privind „lichidarea Republicii Moldova”. De asemenea, activistul susține că Maia Sandu îl tratează pe Ion Antonescu drept „erou național” și că în calitate de ministru al Educației, aceasta nu a reacționat atunci „când se dădeau miliarde pentru băncile prădate de Filat și Șor”.

Mai mult, liderul mișcării de tineret susține că sloganul campaniei Maiei Sandu „E vremea oamenilor buni” constituie o discriminare și intenționează să sesizeze responsabilii din acest domeniu.

„Am văzut postări că acest scrutin este lupta oamenilor de a demonstra că sunt buni și este dată cifra de 36% că acești oameni sunt buni. Dar întrebarea mea este: dacă nu ați votat Maia Sandu nu sunteți buni? Sau nu sunteți oameni? Este și o discriminare și ne vom adresa Consiliului nediscriminării, ca echipa Maiei Sandu să fie trasă la răspundere”, a mai spus Roibu.

„Maia Sandu nu merită să fie președintă. Pe 15 noiembrie vom vota un președinte echilibrat, pe Igor Dodon”, a declarat un alt tânăr, Octavian Rusu.

Am solicitat o reacție de la purtătoarea de cuvânt a Maiei Sandu, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

***

În timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, mai multe organizații și persoane publice și-au manifestat susținerea pentru unul dintre cei doi candidați la funcția de președinte al țării.

Pentru Maia Sandu și-au manifestat susținerea directorul companiei „StarNet” Alexandru Machedon, pictorița Valentina Rusu Ciobanu, actorul Boris Cremene sau interpretul Ion Suruceanu.

Pe Igor Dodon îl susțin public sportivul Pavel Magazeev, precum și Andrian Mardare și Denis Vieru, profesorul universitar Gheorghe Ruscan sau medicul Eva Gudumac.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: