Trei premii importante cucerite de Moldova Agroindbank la concursul național «Marca Comercială a Anului 2019»

Moldova Agroindbank a primit distincțiile supreme «Mercuriul de Aur» la nominalizările «Marca Comercială Responsabilă Social» și «Reputație și încredere», precum și premiul mare «Mercuriul de Cristal» la nominalizarea «Debutul anului» în cadrul competiției naționale organizate de Camera de Comerț și Industrie.

Trofeul «Reputație și încredere» reconfirmă statutul de lider incontestabil în domeniul bancar, MAIB fiind în topul indicatorilor cum ar fi active, credite, depozite, performanță bancară și alegerea numărul 1 a circa un milion de clienți pentru servicii și produse bancare de calitate. Premiul mai apreciază performanțele în aspecte precum accesibilitatea serviciilor, calitatea, deservirea clienților, implementarea inovațiilor bancare, guvernare corporativă etc.

Caracterul de responsabil social se datorează politicii promovate de Moldova Agroindbank orientată către clienți, parteneri, comunitate, MAIB fiind un actor social responsabil sprijinind comunitatea prin proiectele desfășurate în domeniul susținerii artei, educației, sportului, sănătății, voluntariatului și filantropiei corporative promovate.

LiberCard — primul card de cumpărături în rate și fără dobândă din Republica Moldova lansat de MAIB în 2019 a primit premiul mare la categoria «Debutul anului». Cardul se bucură de popularitate și încredere sporită datorită avantajelor multiple, în prezent având cea mai mare rețea de parteneri în toată țara de peste 3000 de puncte de vânzare și 20 000 de beneficiari.

«Vă mulțumim pentru apreciere și pentru că motivați mediul de afaceri să se autodepășească.

Dincolo de bucuria care ne-o aduce acest moment solemn de premiere, aceste premii semnifică recunoașterea aprecierii și valorii muncii depuse de o echipă de peste 2000 de angajați, căreia îi revin laurii și meritele.

Fiind laureat al concursului timp de mai mulți ani consecutiv, ne bucurăm că la Moldova Agroindbank calitatea este o constantă valoroasă în tot ceea ce facem, iar premiile obținute an de an confirmă acest lucru. Vom depune toate eforturile să fim în continuare și mai buni, de dragul clienților și a comunității», a declarat Serghei Cebotari, Președintele MAIB, cu ocazia primirii celor trei trofee.

«Aceste trofee reprezintă preferințele, dar și încrederea consumatorilor. Laureații concursului au fost deciși de 5,000 de persoane care au participat la sondajul în baza căruia au fost selectați cei mai merituoși. Concurența între participanți, inclusiv cei din sectorul bancar, a fost foarte acerbă și premiile pe care le-ați obținut reflectă cu o precizie foarte mare preferințele consumatorilor», a menționat Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie.

Precizăm că Moldova Agroindbank este premiantă a mai multor ediții ale concursului «Marca Comercială a Anului», fiind apreciată pentru realizări în domeniul calității, ca marcă consacrată, pentru reputație și încredere. Pe parcursul ultimilor ani performanța MAIB a fost apreciată și la nivel internațional de jurații diverselor competiții din domeniul financiar-bancar.

În anul curent MAIB a fost desemnată Cea mai Bună Bancă din Moldova de experții concursurilor organizate de prestigioasele publicații Finance Central Europe și de Global Finance, precum și deținătoarea trofeului «Best Digital Bank Moldova», conform clasamentului Global Banking and Finance Review, prestigioasa publicație internațională dedicată finanțelor.

maib.md

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Cernăuțeanu i-a acordat lui Luchianiuc o medalie, apoi s-a răzgândit și, în aceeași zi, i-a retras-o. Reacția bloggerului

Bloggerului Eugeniu Luchianiuc i-a fost înmânată pe 14 iulie o Medalia „Pentru Cooperare” din partea șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu. În aceeași zi, însă, Cernăuțeanu a emis un ordin privind retragerea medaliei. O imagine cu documentul a fost publicată de jurnalistul Dumitru Ciorici. Contactat de NM pentru o reacție, Eugeniu Luchianiuc a fost laconic, menționând doar că „fericirea nu-i în medalii”.

Eugeniu Luchianiuc, care locuiește în Estonia, iar recent a revenit în Republica Moldova în vacanță, a publicat pe Facebook un mesaj în care menționa că a primit o distincție din partea șefului IGP. „Întotdeauna este plăcut să primești medalii, mai ales de la oameni. Mult spor, dl. Cernăuțeanu, în ceea ce faceți și în dezvoltarea Poliției Republicii Moldova”, a scris acesta.

Mesajul a fost însoțit de o imagine în care bloggerul apare alături de șeful IGP și medalia care i-a fost înmânată.

Ulterior, jurnalistul Dumitru Ciorici a publicat pe canalul său de Telegram o fotografie cu un ordin al lui Viorel Cernăuțeanu privind retragerea distincției pentru Luchianiuc, fiind vorba despre Medalia „Pentru Cooperare”. Ordinul datează din data de 14 iulie. Din document reiese că bloggerului i-a fost conferită medalia încă anul trecut.

Telegram/Dumitru Ciorici

NewsMaker a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului General al Poliției, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns. L-am telefonat inclusiv Viorel Cernăuțeanu, dar acesta nu ne-a răspuns la apeluri.

NM l-a contactat și pe Eugeniu Luchianiuc pentru un comentariu. Întrebat care sunt, în opinia sa, motivele pentru care a fost luată decizia privind retragerea medaliei, acestea a spus: „Eu cred că noi trăim în anul 2025, în Republica Moldova. Și cu asta este totul clar. Fericirea nu-i în medalii sau diplome”.

Chișinăul, fără buget aprobat de jumătate de an. Consilierii PAS cer convocarea de urgență a CMC: „Primarul ne face de râs”

Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) solicită convocarea imediată a unei ședințe extraordinare a consiliului, pentru a dezbate proiectul bugetului municipal pentru anul 2025, a examina modul în care au fost cheltuiți banii publici în 2024 și a investiga activitatea întreprinderilor municipale, în special a presupuselor cazuri de „obstrucționare a controlului consilierilor”. Totodată, consilierii PAS îl acuză pe primarul Ion Ceban că „ar sabota intenționat” votarea bugetului municipiului Chișinău.

De jumătate de an capitala Republicii Moldova se află în haos, blocaje și decizii arbitrare, care stagnează dezvoltarea orașului și afectează viața fiecărui locuitor. În loc de un primar implicat un edil care pare să creadă că Primăria e moșia sa personală, nu instituția publică care aparține tuturor chișinăuienilor. Domnule Ceban – sau, mai corect spus, Ivan Kremlinovici De la MAN – se pare că încă trăiți în filmul în care vi se spune ce să faceți direct de la Kremlin. Dar nu suntem la Moscova, suntem în Chișinău, într-un stat european, unde legea e mai presus de toate și nimeni – nici măcar dumneavoastră – nu sunteți mai presus de ea”, se menționează într-o declarație publică emisă de PAS Chișinău.

Consilierii PAS acuză administrația condusă de primarul Ion Ceban de lipsă de transparență în raport cu resursele municipale.

Să ni se prezinte starea în care se află întreprinderile municipale, pentru că accesul la informație pentru consilieri este limitat, ceea ce ne face să bănuim din probele adunate că se comit ilegalități care prejudiciază banul public. Suntem blocați în încercările de a obține informații. Accesul consilierilor în unele întreprinderi este restricționat, iar documentele solicitate nu sunt prezentate. Un exemplu grav este cazul IM Spații Verzi, unde accesul fizic este interzis, iar direcțiile Primăriei refuză colaborarea”, se arată în mesajul PAS.

Consilierii susțin că Chișinăul are nevoie de „proiecte și implicare directă și competentă”.

Chișinăul are nevoie de un primar cu care să ne mândrim. Nu de cineva care ne face de râs în lumea întreagă. E timpul să ne desprindem din acest cerc de influență toxică și să alegem un viitor european, transparent și demn pentru capitala noastră. Oamenii cer și vor să vadă activitate în Chișinău, nu de fațadă, dar proiecte și implicare directă și competentă. Nu concerte – dar proiecte! Asta vor oamenii”, transmite fracțiunea PAS.

NewsMaker a solicitat un comentariu de la la serviciul de presă al Primăriei, dar la momentul publicării știrii nu am primit un răspuns.

***

Deși e deja luna iulie, Chișinăul nu are un buget aprobat. Până acum, mai multe tentative de a aproba bugetul au eșuat. În lipsa unui consens între Primărie și CMC, orașul funcționează pe baza unui buget provizoriu adoptat de Ion Ceban. Nu e prima dată când capitala se pomenește într-o astfel de situație. În 2024, bugetul Capitalei a fost aprobat pe 30 iulie.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban, pentru următorii cinci ani. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. Ceban și Blocul „Alternativa” din care face parte au criticat decizia și au acuzat PAS și pe președinta Maia Sandu că ar sta în spatele acesteia – acuzații respinse de guvernare și Președinție

Presa: Noi politicieni și entități, afiliate lui Șor, incluși pe listele de sancțiuni ale UE pentru destabilizarea Moldovei

Miniștrii de externe ai UE au aprobat, în cadrul reuniunii din 15 iulie, includerea de noi politicieni și entități în lista de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Rikard Jozwiak, jurnalist de la Radio Europe Free, care activează la Bruxelles.

Autoritățile UE nu au comunicat deocamdată detalii despre noile măsuri restrictive.

Totuși, anterior, Jozwiak a comunicat că în lista de sancțiuni au fost incluși politicieni pro-ruși și entități – toți afiliați oligarhului fuhar Ilan Șor. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beschieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu.

Amintim că lista de sancțiuni UE pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova include deja 16 entități și persoane, printre care oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

clujust.ro

Avocații au intrat în grevă generală, dar anunță excepții: „Situația poate fi soluționată numai de Maia Sandu”

A început greva generală a avocaților din Republica Moldova, care va dura până la Congresul Extraordinar al Avocaților din 25 iulie. În urma discuțiilor purtate luni, 14 iulie, cu autoritățile, la Ministerul Justiției, s-au stabilit unele excepții de la grevă, pentru a asigura continuitatea asistenței juridice.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UARM), la ședință au participat reprezentanți ai organizației, ai Ministerului Justiției, Parlamentului, Aparatului Președintei Republicii Moldova, Consiliului Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat (CNAJGS), avocați și consilierul prim-ministrului.

„În cadrul discuțiilor, reprezentanții Uniunii Avocaților au prezentat informația privind situația gravă creată în profesia de avocat în legătură cu adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a amendamentului deputatului Efimia Bandalac cu privire la avocatură, fără consultarea profesiei de avocat, fapt care aduce atingere gravă independenței, libertății și autonomiei profesiei de avocat, iar în consecință afectează dreptul cetățeanului la asistență juridică calificată. La fel, au fost descrise blocajele în aplicarea legii cu privire la avocatură, legate de modificările operate prin acest amendament”, se menționează în comunicat.

În cadrul discuțiilor, președintele UARM, Dorin Popescu, a declarat că greva a fost inițiată și pentru a forța deschiderea unui dialog instituțional:

„Decizia privind greva a fost luată inclusiv pentru a convinge autoritățile să accepte un dialog deschis – fapt care s-a realizat”, a spus Popescu.

Totodată, el a menționat că avocații vor decide asupra pașilor următori în cadrul Congresului Extraordinar al Avocaților din 25 iulie.

Reprezentanții Parlamentului au admis că au greșit când au propus amendamentul la Lege, fără a consulta profesia de avocat și regretă că nu a fost respectată procedura de adoptare a legii.

Secretarul General al Parlamentului a precizat că legea adoptată fiind o lege organică, aceasta nu mai poate fi modificată de actualul legislativ la moment, iar orice ajustare se poate face doar într-o legislatură viitoare.

Avocații consideră că soluționarea situației este posibilă doar prin nepromulgarea legii de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, motiv pentru care revendicarea privind nepromulgarea legii rămâne actuală.

„Toți participanții au fost de acord că revendicarea avocaților privind nepromulgarea legii adoptate poate fi soluționată numai de președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu”, precizează UARM.

Reprezentanții CNAJGS au semnalat că acceptă dreptul avocaților la grevă, însă, această situație poate afecta grav accesul la justiție a persoanelor vulnerabile. În context, Uniunea a stabilit că greva generală se menține, cu câteva excepții. Astfel, avocații vor putea interveni în următoarele situații:

  • acțiuni procesuale privind reținerea;
  • demersuri privind aplicarea sau prelungirea măsurilor preventive (arest, arest la domiciliu, control judiciar);
  • cauze privind violența în familie;
  • procese cu participarea minorilor;
  • cauze ce implică cetățeni străini sau apatrizi aflați în custodia statului.

UARM a respins propunerea Ministerului Justiției de a crea un grup de lucru comun în context electoral, argumentând că „o astfel de structură ar fi trebuit instituită anterior promovării modificărilor legislative”.

În comunicat se mai arată că prevederile controversate – precum includerea reprezentanților Ministerului Justiției în comisiile interne ale Uniunii și interzicerea mandatelor succesive – nu se regăsesc în practica statelor membre ale Uniunii Europene.

Tudor Mardei/NewsMaker

Moldovenii își pot declara noul loc de ședere pentru parlamentare. Care este termenul-limită

Comisia Electorală Centrală (CEC) reamintește cetățenilor cu drept de vot că pot să-și declare noul loc de ședere la primărie sau pretură, dacă, de la ultimele alegeri, s-au mutat într-o altă localitate.

Declarația de ședere permite includerea alegătorilor în lista electorală corespunzătoare noii adrese. În același timp, persoana va fi radiată automat din lista electorală unde acesta își are domiciliul sau reședința temporar valabilă.

Pentru a face declarația, cetățenii trebuie să se prezinte la administrația publică locală cu actul de identitate. Registratorul va înregistra modificarea în Registrul de Stat al Alegătorilor și va elibera o recipisă de confirmare.

Data-limită pentru depunerea declarației este 3 septembrie 2025, inclusiv – cu 25 de zile înainte de alegeri.

CEC avertizează că declarația este valabilă doar pentru scrutinul din 20 octombrie și că cele depuse pentru alegerile anterioare nu mai sunt valabile.

Reamintim că alegerile parlamentare vor avea loc la toamnă, pe data de 28 septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: