Trei președinți de raion, un șef de la SA „Drumuri Cahul” și patru primari, în vizorul ANI
Full Article 2 minutes read

Trei președinți de raion, un șef de la SA „Drumuri Cahul” și patru primari, în vizorul ANI

Inspectoratul de Integritate al ANI a inițiat un control pe numele președintelui raionului Strășeni, după o autosesizare dintr-o investigație jurnalistică despre un posibil conflict de interese admis de către acesta. Alte două proceduri de control cu privire la incompatibilitate de funcție și conflicte de interese au fost demarate în privința unui primar din raionul Basarabeasca și a unui consilier din raionul Căușeni.

În același timp, directorul SA Drumuri – Cahul și un primar din raionul Căușeni sunt vizați în două cauze contravenționale pornite pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Cu amenzi s-au ales președintele raionului Fălești, directorul interimar al Spitalului raional Orhei, un fost președinte al raionului Strășeni, un consilier local din orașul Cricova, Chișinău, un primar din raionul Cahul și un consilier din raionul Sîngerei. În total, ANI a aplicat sancțiuni în mărime totală de 13 mii 750 lei.

În cinci acte au fost constatate trei conflicte de interese și două incompatibilități de funcție. Conflictele de interese au fost admise de un primar din raionul Ialoveni, un consilier local din UTA Găgăuzia și un fost director de grădiniță din raionul Căușeni. În incompatibilitate de funcție s-a aflat președintele raionului Florești și un consilier raional din Nisporeni.

Primarul de Hâncești și primarul de Răzeni din raionul Ialoveni au declarat la ANI câte un conflict de interese, iar inspectorii de integritate au expediat soluții pentru rezolvarea acestora.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: