Trei spitale din Moldova vor fi dotate cu panouri solare. Ce condiții trebuie să întrunească
Full Article 50 second read

Trei spitale din Moldova vor fi dotate cu panouri solare. Ce condiții trebuie să întrunească

Trei spitale republicane sau raionale din Moldova vor fi dotate cu sisteme de panouri fotovoltaice de până la 200 kW, aplicând mecanismul de contorizare netă, pentru a reduce cheltuielile pentru energie. Achizițiile și lucrările vor fi finanțate de Uniunea Europeană prin programul „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova” implementat de PNUD.

Pentru a beneficia de suport la instalarea sistemelor fotovoltaice, instituțiile medicale trebuie să aibă un consum anual mediu de minim 150 MWh anual în ultimii trei ani, acoperișuri în stare tehnică bună, rețea electrică internă corespunzătoare și un electrician autorizat.

La selectarea instituțiilor beneficiare se va lua în calcul și numărul de paturi pentru care a fost proiectat spitalul, numărul total anual de pacienți, repartizarea geografică în toate regiunile de Nord, Centru și Sud ale Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: