Trei spitale municipale vor fi reabilitate. Ceban: „Vor fi aplicate tehnologii de ultimă generație”
Full Article 2 minutes read

Trei spitale municipale vor fi reabilitate. Ceban: „Vor fi aplicate tehnologii de ultimă generație”

Trei spitale municipale vor fi reabilitate în cadrul Proiectului „Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”. Este vorba de Spitalul V. Ignatenco, Sfânta Treime și Spitalul Clinic Municipal nr.1. Pentru aceste lucrări vor fi cheltuiți circa 145 de milioane de lei anunță, pe 21 ianuarie, edilul capitalei Ion Ceban. 

Potrivit primarului, lucrările de intervenție din partea antreprenorilor se vor desfășura pe parcursul a 18 luni. Acestea constau în măsuri de izolare exterioară a clădirilor (pereți, acoperiș, subsol); înlocuirea tâmplăriei; instalarea sistemelor de ventilație cu recuperarea căldurii; înlocuirea sistemelor termice; instalarea rețelei de iluminat interior pe bază de LED-uri; sisteme de contorizare inteligentă, restabilirea rețelelor inginerești.

„Vor fi aplicate tehnologii de ultimă generație în materie de energie verde care vor diminua esențial emisiile nocive pe fiecare din instituții. Desfășurarea lucrărilor de reabilitare nu va afecta programul de lucru și activitatea instituțiilor beneficiare”, precizează Ion Ceban.

Implementarea proiectului a început doi ani în urmă, fiind renovate și eficientizate energetic 6 grădinițe din Chișinău și 14 licee.

La toate obiectivele, lucrările de reparație care au început vor fi finalizate în vara anului curent.

Valoarea totală a Proiectului este de peste 500 milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: