Trotuarul și trecerea subterană de pe strada Calea Ieșilor din capitală va fi reabilitată
Full Article 1 minutes read

Trotuarul și trecerea subterană de pe strada Calea Ieșilor din capitală va fi reabilitată

Trotuarul din strada Calea Ieşilor, de la str. Ion Creangă până la staţia din faţa parcului Alunelul, va fi reabilitat. Despre aceasta a anunțat edilul capitalei într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astăzi pe această porţiune de 500 de metri vor începe lucrările de decapare a asfaltului uzat, ce pe alocuri lipseşte şi este deteriorat din cauza rădăcinilor de copaci.

„Trotuarul va fi pavat, iar pe o parte a acestuia va fi amenajată o pistă pentru biciclişti. Mai mult, în zonă vor fi amenajate 2 parcări pentru biciclete, dar si mobilier urban. Totodată, de-a lungul străzii vor fi amenajate şi parcări publice pentru automobile”, a punctat edilul.

Concomitent, urmează să înceapă şi lucrările de reparaţie a trecerii subterane din strada Calea Ieşilor, ce va fi redenumită în trecerea pietonală Iaşi.

Ceban spune că zona din preajma subteranei arată în prezent ca o piaţă cu gherete amplasate haotic, scări care ies până în drum panouri publicitare şi trotuar deteriorat.

„Vom face ordine în acest sens, aplicând şi noul Regulament de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău”, a precizat acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: